Recent Comments

Seydişehir'deki Anma Programına Bozkır'da Katıldı


​Geçtiğimiz Cuma günü, Seydişehir Adliye Sarayı önünde çok anlamlı bir tören yapıldı.Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar'ın organizasyonu ile Çağlayan Adliyesinde hunharca şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz' ı anmak için adli,idari ve siyasi kesimlerin bir araya gelmesi ile belki de Türkiye'nin en anlamlı anma töreni gerçekleştirildi.
Adliye önünde düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Adalet Komisyonu Başkanı Kadir Erdeo, Seydişehir Adliyesi Hakimleri ve Savcıları ve eşleri, Beyşehir, Bozkır Adliyesi Hakim ve Savcıları, Konya Barosuna kayıtlı Avukatlar, Kaymakamı Tuncay Sonel, Bozkır İlçe Kaymakamı Mustafa Demir, Ahırlı İlçe Kaymakamı Yasin Ortakçı, Yalıhüyük İlçe Kaymakamı Ali Polat, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Oyanık, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan, AK parti İlçe başkanı Mustafa Konurer, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, Adalet Dairesi Personelleri, Ceza İnfaz Kurumu Personeli katıldı.
Öncelikli olarak şunu ifade edeyim, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katledilmesi hepimizi derinden yaraladı.
Savcı Kiraz Lisede okumak için terzilik yapmış, Dicle hukuktan İstanbul'a yatay geçiş yapmış, tanıyan herkesin saygıyla, sevgiyle söz ettiği bir hukuk insanı.
Berkin Elvan dosyasının kendisine düşmüş olması tek suçu. Öyle anlaşılıyor ki, o dosyanın ilerlemesi için bugüne kadar en çok gayret gösteren kişi.
Militanların ellerini kollarını sallayarak adliyeye girdiklerinden tutun; savcının bastığı "panik butonuna" cevap alamadığına, güvenlik güçlerinin neden bu olayla ilgili bir istihbaratı önceden toplayamadıklarına kadar bir sürü soru işareti var.
Önemli olan suç işlenmeden önlem alınması değil mi?
Odadaki herkesin öldüğü rehine operasyonunun nasıl icra edildiğini yargı mutlaka araştıracaktır. Ancak sormadan geçemeyeceğim.
Neden polisimizin elinde bu tür olaylarda, uyuşturucu, bayıltıcı veya bir başka şekilde etkisiz hale getirici gazın havalandırmadan veya başka bir yöntemle içeri verilmesi gibi bir alternatifi yok?
Neden silahla müdahale yapıldı?
Bu sorulara yetkililerin tatmin edici cevaplar vermesi kamuoyunu rahatlatacaktır.
SEYDİŞEHİR FARKI
Ülkenin hemen hemen her bölgesinde Savcı Kiraz' ın öldürülmesi protesto edildi. Ancak Seydişehir'deki katılım hiç bir yerde sağlanmadı.
Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar çok güzel bir organizasyon yaptı. Adliye önündeki törende Adli, idari ve siyasileri bir araya getirdi.
Anma töreni Savcı Mehmet Selim Kiraz ve tüm yargı şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı, akabinde İstiklal Marşı hep birlikte okundu,
Başsavcı Bayar'ın konuşması törene katılanların tamamını duygulandırdı.
Başsavcı Bayar'ın konuşmanın ardından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı için indirilen hatimlerin duası ilçe müftüsü eşliğinde tüm katılımcılar ile birlikte yapıldı.
Adliye önünde gerçekleştirilen törenin ardından Seyit Harun Camiinde Cuma hutbesinde ve cemaatle yapılan dualarla Şehit Savcı Kiraz tekrar anıldı. Cuma namazına müteakip cemaate şehidin aziz ruhu için ikramlarda bulunuldu.
Savcı Kiraz'ın katledilmesi ile ilgili Seydişehir' de anlamlı bir tören gerçekleştirildi.
Burada Seydişehir Farklılığını gösterdi.
Toplumun her kesimini bir araya getiren Başsavcı Duygu Bayar' ı hem tebrik ediyor, hem de teşekkür ediyorum.

Abdullah LEBLEBİCİ 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.