Recent Comments

TOP BAŞBAKANDA


​Yazarımız Mehmet Ceylan yazılarında önemle üstünde durduğu, Bozkırımız için hayati önem taşıyan Konya – Alanya kara yolu konusu Bozkır idarecileri tarafından görmezlikten gelinirken Milletvekili Mustafa Kalaycı başbakana soru önergesi verdi.

Konya'dan Akören-Bozkır - Bozkır barajı – Hadim – Taşkent - Alanya transit kara yolu projesi bölgeyi bir süredir meşgul ediyordu. Geçtiğimiz yıl yol güzergahı üzerinde olan Tepearası, Tepelice, Bayboğan, Elmaağaç köylüleriyle yapılan toplantıda yol güzergahındaki tarla ve bahçeler kamulaştırıldı. 2014 yılı Mayıs ayında, kamulaştırma karayolları yetkilileri ve köylüler arasında yapıldı. Taşkentli olan Ahmet Davutoğlu 2014 yılı 27 Ağustosta genel başkan, 11 Eylülde başbakan oldu. Ahmet Davutoğlu başbakan olmasının ardından ilk ziyaretini Konya'ya yaptı ve konuşmasında Konya – Alanya arasının iki saate kısalacağını belirtti. Gündemde olmayan Konya - Sarıoğlan arası duble yol ihalesi yapıldı.
Geçtiğimiz ay içinde Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün'ün bir TV kanalında Alanya yolu açılmasıyla Sarıoğlan'a AVM yapılma projesinden bahsetti.
Süreci iyi takip eden yazarımız Mehmet Ceylan gazetemizin 2 Mart'ta "Bozkır menfaati için açıklayın" ve 16 Mart'ta "Bozkırlı malına sahip çık" köşe yazılarıyla konuyu dile getirerek yetkililere sordu.


SESİMİZ ANKARA'YA ULAŞTI

Hiçbir yeklinin konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındığı dönemde sesimiz Ankara'da karşılık buldu. Yazarımız Mehmet Ceylan'ın yazılarını okuyan MHP Konya Milletvekili Bozkır'lı hemşerimiz Mustafa Kalaycı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması için yazılı soru önergesi verdi.
Mustafa Kalaycı yazarımız Mehmet Ceylan'ın köşesinden yararlanarak verdiği soru önergesinde ""AKP Hükümetinin Bozkır ilçemize özel bir garezi mi var?" sorusunu da sordu. Yol güzergahı değişmişse sebebini de soran Mustafa Kalaycı'nın soru önergesinin tam metni şöyle devam etti.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğini saygıyla arz ederim.
AKP Hükümetinin Bozkır ilçemize özel bir garezi mi var? AKP döneminde birçok resmi birimi kapatılan, yatırım ödeneğine bile el konan, ilgisizlikten günden güne geriye giden ve nüfusu yarıya yakın azalan Bozkır'ın, şimdi de geleceği için çok önemli olan Konya-Alanya yol projesinin güzergahının değiştirildiği söylenmektedir.
Uzun yıllardır konuşulan ve geçen yıl kamulaştırma çalışmaları başlayan Konya'dan, Akören, Bozkır, Hadim ve Taşkent üzeri Alanya'ya gidecek transit ana yol projesinin başka bir güzergaha alındığı konuşulmaktadır.
Halbuki, geçen yıl Mayıs ayında Tepearası, Tepelice, Baybağan, Elmaağaç köylüleriyle kamulaştırma toplantısı yapılmış, insanlar tarlalarını bahçelerini karayollarına teslim etmiş, hatta bir kısmının paraları hala yatmamıştır. Bu bölgede 60 metre olacak yolun aynı zamanda nato yolu olarak kullanılacağı, hatta ağır vasıtaların baraja zarar verme ihtimali olduğu için Bozkır Barajı üstünden geçerek Söğüt dağından gidecek yolun, Soğucak altından Dedemli üstüne alındığı bilgisi dahi verilmiştir.
Hal böyle iken güzergahın değiştirildiği haberi büyük tepkiye neden olmuştur. Bozkır için hayati önem taşıyan bu projenin değiştirilmesi Bozkır'a yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri olacak ve Bozkırlının geleceğe yönelik umutlarını tümüyle yıkacaktır.
Bozkırlı buna asla razı olmayacak, göz göre göre yapılan haksızlığı kabul etmeyecektir. Bu konuda;
1)•'3f Geçen yıl kamulaştırması başlayan Konya'dan, Akören, Bozkır, Hadim ve Taşkent üzeri Alanya'ya gidecek transit ana yol projesinden vaz mı geçilmiştir? Ya da Bozkır'ı görmeyecek şekilde güzergahı mı değiştirilmiştir?
2) Öyleyse, Bozkır'a bağlı Tepearası, Tepelice, Baybağan, Elmaağaç'taki vatandaşın tarla ve bahçeleri neden kamulaştırılmıştır? Ayrıca, henüz kamulaştırma bedelini alamayanlara ne zaman ödeme yapılacaktır?
Eğer proje güzergahı son anda değiştirilmişse, gerekçesi nedir? Böyle bir değişiklik hem yol güzergahının uzaması, hem de Bozkır'a büyük haksızlık değil midir?
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.