Recent Comments

BOZKIR’IN MAKUS KADERİNİ BU OLAMAZ!....


Ne acıdır ki, Bozkır makus kaderini çizmeye devam ediyor.
Bir toplum içinde özellikle hedeflerinin veya konumlarının kaygısına düşenler varsa orada doğru yapılaşmanın, doğru planlamanın, doğru ışığın belirmesi mümkün değildir.
Eğer yöre veya devlet örnek olarak nereyi baz alırsanız alın; yönetime talip olanlar veya belli konumda olanlar bir yerlerin baskısını ve korkusunu üzerinde hissederlerse, doğruyu önlerine koyduklarında korku algısı varsa içleri sızlaya sızlaya doğruyu dillendirmekten, yanlışın üstüne gitmekten korkarlar.
İşte Bozkır için görünen fotoğrafta budur.
SİYASİ KAYGILARA VE GELECEK BEKLENTİLERİNE BOZKIR HEBA EDİLİYOR….
Bir süredir yazılarımızda Bozkır menfaati için bir şeyler istedik. Bunlardan biri oldukça güncel ve Bozkır için hayati önem taşıyan, Bozkır'ı cazibe merkezi yapacak olan Konya – Alanya yolu.
Dedik ki, bizim aldığımız bilgilerle bu proje Akören, Bozkır, Bozkır barajından geçecekti, bu güzergah değişti. Bu konuda bir açıklama yapın. Yetkili makamlar siyasi ve konum korkularımızı bir tarafa koyarak Bozkır menfaati için bu olayın üstüne gidelim.
Ama maalesef yetki ve makam sahibi insanlar içinde bu acı olayı Mustafa Kalaycı dışında kimse görmedi, üstüne gitmedi hatta gitmeye korktu, proje gizlendi.
Dedik ki, bir açıklama yapın resmi ağızdan, Bozkır menfaati için bağlayıcı olsun Bozkır'lı rahatlasın.
Açıklanmadı!...
Çok mu zor bir açıklama yapmak? Çok mu zor gidip yetkili yerlerden bu işin aslını öğrenip belgesini alıp gazeteye verip yayınlatmak? Bozkır'lı işin aslı budur demek.
Milletvekili Mustafa Kalaycı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soru önergesi verdi. Başbakan cevaplaması yasal olarak zorunlu olan bu önergeyi de cevaplandırmadı.
Bu suskunluk gösteriyor ki; bizim iddialarımız doğru. Bunu başka kaynaklardan da teyit aldık.
Siyasi kaygılar, oy kaygıları Bozkır'ın makus kaderini aynı çizgide götürmeye devam ediyor….
Elbetet açıklamak zor değil ama!.... Eğer açıklansaydı bu projenin bizim iddilarımız doğrultusunda doğru olduğu ortaya çıkacaktı. O zamanda %70'lere varan oy oranı ne olacaktı acaba? Bu açıklayanlar nasıl hesabını verecekti o tepelere… Tabi Bozkır halkına hesap vermeseler de olur….
Gerçi gene yaşlılara korku algılarıyla, vatandaşa biber dağıtarak oy alacaklarının hesabını çoktan yapmışlardır ya…
Kısacası BOZKIR'A İHANET edildi, edilmeye de devam ediyor. 
Bozkır bu  makus kaderini yaşarken kara talihiyle baş başa kalırken vicdanlar nasıl rahat ediyor merak ediyorum.
Ufku dar, siyasi konum ve geleceklerini garanti altına almak isteyenler Seydişehir'den geçeceği söylenen YHT ve Sarıoğlan'dan geçecek Konya - Alanya yolunu Bozkır için parlak bir gelecek gibi gösteriyorlar.
Pes doğrusu demekten kendimi alamadım.....
Oysa Seydişehir'den geçeceği söylenen YHT ve Sarıoğlan'dan geçecek Konya - Alanya yolunun bir fayda  sağlamayacağı,  Bozkır için bir idam projesi olduğu bir gerçektir.
YHT projesi nereden geçerse geçsin faydası ve zararı olmayan bir projedir. Fakat Konya - Alanya transit kara yolu Bozkır için hayati bir projeydi geçtiğimiz Ağustos ayına kadar ama katledildi.
Ey geleceği okuyamayanlar, ufku dar olanlar, siyasi kaygılarla tir tir titreyenler, Bozkır'lı olduklarını iddia edip bozkır menfaatleri yerine siyasi menfaatlerini önde tutanlar, bir tarafta Seydişehir diğer tarafta Sarıoğlan yol güzergahları. Bozkır dağların arasına sıkıştırılmış bir MEZRA olacak haberin olsun!...
Düşünebiliyor musunuz beyler?
Olmaz demeyin; yol güzergahları her zaman yapılaşmanın yapıldığı bölgelerdir. Bu gün iyi yapılaşmanın olmaması nedeniyle boşalan köylerimiz varken yarın Bozkır merkezde iş imkanları kısırlığı nedeniyle  yol güzergahlarında iş imkanları arayıp yerleşim o bölgelere kayınca Bozkır  o zaman bir MEZRA olur.
Bozkır' makus kaderi bu olamaz, kara talihiyle baş başa kalamaz.

SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN
Seçimler yaklaşırken geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi gene bir iktidar baskısıyla oy isteme fotoğrafları görülmeye başlandı. Zaten insanımızı yardıma muhtaç edip, yardım korkusuyla oylarının gasp edilmesine alıştık. Son görünen biber dağıtma olayı ve kadınların özellikle o izdihamları insanımızı ne hale getirdiklerinin fotoğrafıdır.
Şu bilinmelidir. Bozkır için milletvekili, iktidarda olanda bizdendir, muhalefette olanda bizdendir. İktidar partisi adayını güçlü çıkarmak için tam destek ona verilmelidir söylemleri yanlış bir söylem ve sığ bir düşüncedir.
Burada tüm seçmelerin önce Bozkır siyaseti yapmasını isterim. Bozkır siyaseti nasıl olacak daha fazla milletvekilini meclise göndermenin yolunu aramaktır.
Bu seçimler geçmiş seçimlere göre Bozkır için şanslı bir seçimdir. Seçilebilme olasılığı olan AK parti'de iki, MHP'de iki aday  tam dört aday vardır. AK Parti adaylarından Recep Konuk Karaman'dan aday olduğu için Bozkır seçmenini pek ilgilendirmez, recep beyin Bozkır içinde pek önemi yoktur. Diğer Aday Ziya Altınyaldız sıralamada seçilmesi %100 olan bir adaydır. Demek ki, AK Parti adaylarının meclise girmesinde sorun yok.
Asıl MHP adayları üzerine duralım. MHP Konya'da genel olarak iki milletvekilliği vardır. Bu sefer iki milletvekili adayı da Bozkır'lı. Mustafa Kalaycı 1. Sıra olduğu için sorun olmayabilir ama 2. Sırada Sait Gönen içinde sorun olmadığı görünse de eğer başbakan Konya'lı yok Bozkırlı aday güçlü olsun düşüncesinde olursak 1. değilse bile 2. Sıra kritik olabilir. Onun için aman dikkat diyoruz. Hem AK Parti hem de MHP adaylarını meclise göndermenin yollarını arayıp ona göre hareket ediyoruz. İşte Bozkır siyaseti bu…
Ankara'ya meclise Bozkır  menşeli ve Bozkır'lı milletvekillerini hep birlikte ziyarete gideceğiz Bozkır için yapmaları gerekenleri projeleri vereceğiz. Bir zayıftır dört güçlüdür.
Evet dostlar, Bozkır'ın kara yağız insanları "Bozkır Sahibini Arıyor"
23 MAYIS CUMARTESİ BOZKIR'DAYIM!...
Tanıyanlar olduğu gibi bir çok hemşerimizle telefonla tanıştık ve tanışmak isteyen çok hemşerimiz olduğunu biliyoruz. Kısmet olursa bir program için 20-25 Mayıs arasında Konya'da  olacağım. 23 Mayıs Cumartesi günü de Bozkır'da dostlarla olmak, dostlarla hasbuhal etmek için Bozkır'a geleceğim.
Selametle…..
0536 391 72 99

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.