Recent Comments

Bozkır'da “KİMSE KİMSESİZ KALMASIN” Projesi Eğitim Semirleri


​Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığımız ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile hayata geçirilen "KİMSE KİMSESİZ KALMASIN" projesi eğitim semirleri programının selamlama konuşması Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Bülent BÜYÜKYAVUZ tarafından yapılmıştır.

Vakıf müdürü konuşmasında;

Gerek bedenen gerekse ruhen sağlıklı ve üretken nesiller ancak ve ancak aile müessesesinin sağlam ve güçlü olmasıyla mümkündür.

İşte bizler de kurumsal misyonumuz gereği, aile birlik ve bütünlüğünü en öncelikle görevimiz adlederek böyle bir projede yer almanın kıvancını yaşıyoruz.

Zira gerek sosyolojik gerekse inancımız gereği aile bizler için kutsal ve en değerli hazinemizdir.

İnsanoğlunun fıtratında kutsal ve değerli olan şeyleri koruma ve sahip çıkma içgüdüsü vardır.

Aile yapısının korunması toplumun korunması demektir. Aile yapımızı korumamız ve güçlendirmemiz gerekmektedir.

Bu projede; ailenin önem ve sürdürülebirliğini sağlamak, dolasıyla mutlu ve huzurlu toplum oluşturmak amacıyla farkındalık yaratmak gayesi ön planda tutulmuştur.

Proje dahilinde ilçemiz genelinde parçalanmış ve parçalanma riski altında bulunan aileler ilçe milli eğitim müdürlüğü işbirliği ile tespit edilmiş,

Ailelere Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenleri, İlçe Müftülüğü Din Görevlileri ve Vakfımız Sosyal Yardım Ve İnceleme Görevlisi arkadaşlarımızın katımıyıla hane ziyaretleri gerçekleştirilmiş. Sosyal, ekonomik sağlık, yardım ve diğer her türlü sorunları tespit edilerek çözüme yönelik maddi ve manevi adımlar atılmaya başlanmış, aileler gözlem altına alınmıştır.

Projenin finali ise konusunda uzman, deneyimli eğitimci hocalarımızın aile temalı seminerleri ile sonlandırılacaktır.

Bu vesile ile en başta,

Projenin yürütülmesinde bizlere desteğini esirgemeyen çok değerli Kaymakamımız Sayın Mustafa DEMİR'e,

Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cengiz KOÇ'a, Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibine,

İlçe Müftümüz Sayın Seyit BÖĞET ve müftülük çalışanlarına,

Vakıf çalışanları mesai arkadaşlarıma ve siz değerli katımcılara teşekkür eder,

21 Mayıs perşembe günü yine aynı yer saatte projemizin ikinci eğitim seminerinde buluşmak dileğiyle saygılarımı sunarım. Diyerek konuşmalarını sonlandırmıştır.

KİMSE KİMSESİZ KALMASIN PROJESİ kapsamında " Anne Baba Çocuk İlişkileri " konulu seminer Prof. Dr. Ramazan ARI tarafından gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında yapılması planlanan "Pozitif Aile Gelişimi" konulu Prof. Dr. Yaşar ÖZBAY tarafından düzenlenecek olan 2. seminer ise 21/05/2015 tarihinde saat 20:00 da Bozkır Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilecektir.




Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.