Recent Comments

Kalaycı;11 Yıl öncede söz vermiştiniz!


​MHP Konya Milletvekili Bozkırlı Mustafa Kalaycı: "Konya'nın ihtiyacı olan ve aslında çok da geç kalınan metro için, 11 yıl önce de, AKP tarafından söz verildiği halde bugüne kadar Yatırım Programlarına neden alınmamıştır? Yine Konya halkına seçim nedeniyle sanal ortamda gerçekmiş gibi tanıtılıyor" dedi.

 Milliyetçi Hareket Partisi MHP Konya Milletvekili Bozkırlı hemşehrimiz Mustafa Kalaycı, Konya Metro Projesi'yle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, soru önergesinin gerekçesinde şu ifadeleri kullandı: "24 Nisan 2015 tarihinde Konya'da yaptığınız konuşmada söz verdiğiniz ve ilk etabının 2018 yılında hizmete gireceğini açıkladığınız metro projesi, sanal ortamda da gösterilmiştir. Çağdaş ulaşım sistemi olmasının yanı sıra, Konyalıları çileden çıkaran ve çekilmez hale gelen trafik sorununa çözüm getirmesi bakımından metro projesi büyük önem arz etmektedir. Ancak, Partinizce 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Konyalılara vaad edilen metro ve banliyö sistemi lafta kalmış, verilen sözler kulak arkası edilmiştir.Konyalılar bugüne kadar geçen 11 yılda metro otobüs firmasıyla, metro marketlerle ve metro çikolatasıyla tanışmış, ancak metronun

projesini dahi görememiştir. Ayrıca, Konyalılara bir proje olarak sunmanıza karşın, 14 Ocak 2015 tarihinde yayınlanan 2015 Yatırım Programında Konya Metro Projesi yoktur, etüt ve proje işleri içinde dahi sayılmamıştır. Halbuki bu Programda başka illerin metro projeleri yer almaktadır.

Yine, 30 Nisan 2015 tarihinde açıklanan KOP Eylem 

Planında; Konya'da kent merkezinin trafik yükü ve sıkışıklığının arttığı, taşıt trafiğinin düzenlenmesine yönelik eylemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiği önemle vurgulanmasına rağmen, eylem olarak; Trafik güvenliğine ilişkin çalışmalar yapılacaktır denilmiş, araştırmalar yapılacağı ve MOBESE sisteminin yaygınlaştırılacağı ifade edilmiş, ama metronun lafı bile geçmemiştir."

Kalaycı, gerekçesi kapsamında Başbakan Davutoğlu'na şu soruları sordu: "Konya'nın ihtiyacı olan ve aslında çok da geç kalınan metro için, 11 yıl önce söz de verildiği halde bugüne kadar Yatırım Programlarına neden alınmamıştır? Daha 3,5 ay önce yayınlanan ve Başbakan olarak altında imzanız bulunan 2015 Yatırım Programına, Konya Metro Projesini neden koymadınız? Daha 4 gün önce açıklanan ve Başbakan olarak altında imzanız bulunan KOP Eylem Planının 5 yıllık eylemleri arasında Konya Metro Projesi neden yer almamıştır? Hem plan ve programa almayıp, hem de söz vermek büyük bir çelişki değil midir? Devletin hiçbir resmi plan ve programına alınmayan ve sanal olarak sunumu yapılan metro ile ilgili açıklamanız, mesnetsiz ve sırf seçime yönelik bir söz müdür?"
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.