Recent Comments

Kalaycı;Konyalılar bu kadar saf değil


​Bu seçimden tarihi bir sonuç ile çıkacaklarını ifade eden MHP Konya Milletvekili ve Adayı Mustafa Kalaycı, gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu.

MUSTAFA KALAYCI KİMDİR?

Mustafa Kalaycı, 1960 yılında Konya Bozkır İlçesi'nin Üçpınar köyünde dünyaya geldi. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. 2007 yılına kadar kamuda görev alan Kalaycı, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nda Denetçi ve Başdenetçi olarak çalıştı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) İbra Kurulu üyeliği yaptı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Danışmanı ve Başbakan Başmüşaviri oldu. Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Aynı zamanda 23'üncü ve 24'üncü dönem Konya Milletvekili olan Mustafa Kalaycı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

SEÇİM BEYANNAMEMİZ OLUMLU TEPKİLER ALDI…

21 Mart tarihinde Sayın Genel Başkanımızın Ankara'da yaptığı konuşma ile sahalara inildi. Tabi diğer taraftan da seçim beyannamesi çalışmaları da devam etti. Toplumun tüm kesimlerinin sorunlarına çözüm önerileri sunan seçim beyannamemiz oldukça olumlu tepkiler aldı. Özetle Türkiye'nin her tarafından, gerek telefonla görüştüğümüz insanlarımız, gerekse yüz yüze görüştüğümüz insanların hepsinden çok olumlu tepkiler geldi.

İNSANLAR AK PARTİ'DEN UMUTLARINI KESMİŞ…

İnsanlar ekonomik ve sosyal problemlerden artık bıkmış durumda. Mesela çiftçilerimiz gübre ve mazot zammına artık yetişemediklerini dile getiriyor ve borçlu olduklarını ifade ediyor. Geçim sıkıntısı, borçluluk, yoksulluk ve işsizlik insanların en büyük sıkıntısı oldu artık. Gördüğüm kadarıyla insanlar AK Parti'den umudunu kesmiş durumda. AK Parti'den umudunu kesen insanlar artık Milliyetçi Hareket Partisi'ni tek başına iktidara giden bir parti olarak görüyor. Bu yüzden Konya'da 14 tane milletvekili çıkarmak istiyoruz. Kısacası alayına talibiz.

KONYA'DAKİ SEÇİM ATMOSFERİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Bu milletvekili adayı olarak çalışma yaptığım üçüncü seçim. Diğer seçimlerle karşılaştırma yaptığım zaman ise arada büyük bir durgunluk görmüyorum. Ama çok az da olsa bir sessizlik var. Bunu da, insanların AK Parti'den umutların kesmelerine bağlıyorum. Ama bu sessizliği seçim havasına girilmedi diye değerlendirmemek lazım. Konya'da bir seçim atmosferi var. Tabi bu atmosfer biraz derinden gidiyor. Buna rağmen vatandaşlarımız 7 Haziran tarihini dört gözle bekliyor.

KARARSIZ KESİM İÇİN NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

Daha çok kararsız kesimi, iktidar partisine oy vermiş fakat memnun kalmamış insanlar oluşturuyor. Kararsız kesimin yüzde 99'unun da AK Parti'ye oy vermeyeceği kesin. Bu kararsız kesimin önemli bir kısmının Milliyetçi Hareket Partisi'ne yöneleceğini düşünüyorum. Ayrıca seçim beyannamemiz ve sahada yaptığımız çalışmalar ile kararsız kesime, Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidara hazır olduğu mesajını verdik.

SAYIN BAŞBAKANIMIZI MHP'YE OY VERMEYE DAVET EDİYORUM…

Başbakanımız, Başkanlık sistemi için oy istiyor. Bu da koltuğu bırakacağı anlamına geliyor. Koltuğu bırakacak olan Sayın Davutoğlu'nu Konyalılar neden desteklesin ki. Açıkçası Sayın Davutoğlu'nun 'Konyalıyım' demesi yeterli olmayacaktır.

KONYALILAR BU KADAR SAF DEĞİL…

Konyalı 11 yıldır metro bekliyor. 2004 yılında yerel seçimlerinde bu vaat gündeme gelmişti. Şimdi seçim vaadi olarak tekrar gündeme getirdiler. Konyalı bu kadar saf değil. Daha önce verilmiş olan çevre yolu sözü tutuldu mu? Yada 11 yıl önce gündeme gelen metro sözü tutuldu mu?  Şimdi seçime çok kısa bir süre kala 'Konya'yı metroyla buluşturacağız' diyorlar. Buna kimse inanmaz. Bu seçimde 'Konyalıların acaba aklını nasıl çeleriz' diye düşündükleri için böyle bir proje attılar ortaya.

(Anadoluda Bugun KADER EŞİYOK)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.