Recent Comments

HALKIN SESİNE KULAK VERİN “AYGIRIMA DOKUNMAYIN”


Geçtiğimiz hafta içi Çarşamba Çayı renklendi güzel bir görünüm aldı. Tabi görsel güzelliği yanında bir gerçeği de göz önüne çıkardı. Aygır çıkışındaki suyun Sarot gölünden beslendiği gerçeğini gözümüzün önüne çıkardı.
Bu durum özellikle Karacahisar Köyünden, Dere Kasabasından hemşerilerimizin yoğun yazı paylaşımlarına mahal verdi. Bu kadar paylaşım bir şeyi gösterdi.
"Ne yaparsanız yapın "AYGIRıma dokunmayın" dedi.
Elbette Sarot'un Aygır'ı beslemesi mümkün. Benim araştırmalarımda hem Aygırı hem de başka kaynakları besliyor Sarot.
Asıl buradaki mesaj şu bir şey yapmamak değil nasıl yapmak. Yaparken bir şeyleri yıkmamak, bozmamak.  Evet Aygır çok güzel bir konumda doğa harikası bir yer. Elbette burada çeşitli tasarruf olabilir ama o doğal güzelliğini katlederseniz, modernlik uğruna o doğallığını yok ederseniz cinayet işlemiş olursunuz.
Şu an Bozkır'da doğal konuma duyarlı vatandaşın istediği budur.
Vatandaş; "Bir şeyler yapacağım diye bu doğallığı bozuyorsan yapma kardeşim. Bu hali senin yaptığından daha güzel" diyor.   
Bu konuda geçmişte yaptığımız bir araştırmadan bahsetmek istiyorum. Çağlayan göleti henüz yapılmadan burasının baraj seviyesine yükseltilip Sarot'un suyunun da kanalla buraya aktarılarak suyun boşa gitmemesi konusunda. O zaman alınan cevap çevre açısından mümkün olmadığı şeklinde oldu. O zaman benim söylediğim gölet yapılsın ama Sarot olmaz demiştim alınan cevaba binayen.
Şu an daha çok görülüyor ki; özellikle Bozkır barajının yapıldığı Gökdere ovaya giderken Bozkır'a hiç faydası olmayacağı açıkca ortaya çıkınca, Sarot'ta da bir şey yapılmasın.
Aygır dolayısı ile ses veren vatandaşlara gene diyecekler yapılana muhalefet ama bir gerçek var halkın istek ve görüşlerine rağmen hala bir şeyler yapılmaya çalışıyorsa, bu doğallık bozulacaksa bu o halka hakarettir, saygısızlıktır.
Bir bölgede hele doğa ile iç içe olan bölgelerde bir şeyler yapılacak diye bir şeyler zarar görmesin. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde olduğu gibi.
Örnekler verecek olursak Tarakya ovasında yapılanlar cinayet, bu gün İstanbul'u bu hale getirmek cinayet, sahil kenarlarını bu hale getirmek cinayet, daha bir çok kentimizde yapılanlar tarım arazisi sanayi bölgesi,  orman arazileri villa yapılması cinayettir. Bu cinayetlerin bir yenisi Bozkır'da işlenmesin halkın isteklerine kulak verilsin.
Selametle…..
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.