Recent Comments

Hava, Kara, Motorize İşte Konya 112


​Ambulansların giremediği yerlerde olay yerine hızla ulaşarak gerekli acil tıbbi yardımı gerçekleştiren ve gönüllülük esasıyla çalışan 112 motorize ekipleri yaptıkları tıbbi müdahalelerle hayat kurtarıyor.

Konya 112 motorize ekipleri, motosiklet ehliyetli, gerekli bilgi ve donanıma sahip gönüllü sağlık personellerinden oluşuyor. Kültür park içerisinde konuşlanmış olan motosiklet ambulanslar, hasta taşıma hariç normal bir kara ambulansında bulunan acil tıbbı müdahale için gerekli tüm ilaç, cihaz ve donanıma sahipler. Saatte 200 km hıza ulaşabiliyorlar.

112 Motorize ekipleri ile ilgili bilgi veren Konya İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci, "Motosiklet ambulanslarımız, kış ayları dışında sürekli hizmet veriyor. Şu anda mevcut iki adet motosiklet ambulansımızda, nöbetleşe çalışan 10 personelimiz görev yapıyor. Öncelikle trafiğe kapalı, yaya veya trafik yoğunluğu fazla olan alanlarda kullanıyoruz. Motosiklet ambulanslarımız hizmete başlayalı 5 yıl oldu ama bugün itibariyle 2876 insanımızın yardımına koştuk." dedi.

Her koşulda, ihtiyacı olan vatandaşımıza ulaşmak ve insanımızı hayatta tutabilmek için çaba gösteriyoruz diyen Küçükkendirci, "Hiç kimsenin acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymasını istemeyiz, ancak bazı kronik hastalıklar ve istenmeyen kazalar acil müdahale gerektirebiliyor. Acil tıbbi yardıma ihtiyacı olan insanımıza, artık Ülkemizde ve şehrimizde Avrupa standartları üzerinde acil sağlık hizmeti veriliyor. Hava ambulanslarımız, kar paletli ambulanslarımız, normal kara ambulanslarımız ve motosiklet ambulanslarımızla, son derece eğitimli ve profesyonel personelimizle halkımızın hizmetindeyiz. " şeklinde konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.