Recent Comments

İlenmeyi Kurumsal Kimlikte Yayınlanamak Garip Değilmi Sizce de?

İlenmek ne demektir bakalım sözlük anlamına "Birinin kötü bir duruma düşmesi dileğini gönlünden geçirmek veya açıkça söylemek, beddua etmek."

İlenmenin kelime anlamını kavradıktan sonra açıklama'da geçen Beddua etmek ile ilgili hiç yabancı olmayacağımız ülke gündemini uzun süre meşgul eden Fethullah Gülen'den Beddua seansları izlemiştik ve bu konuda onlarca makale ve haberler yapılmıştı. 

Bu olayları bizlerde tasvip etmemiştik ama ilçemiz Belediyesi Cuma Pazarında gerçekleştirmiş olduğu güzel bir pazar ziyareti videosu yayınladı ve bu video Dereköy mahallesinden bir teyzemiz Cumhurbaşkanımızı sevdiği için sevmeyenlere yönelik bir ilenmeli sözler sarf etmiş. Haliyle bu iş böyledir kimisi sever kimisi sevmez yerer halk gündeminde dua'da edilir beddua'da ancak bu şekilde bir bedduanın video'da kayıtından silinmeden yayınlanması ve özellikle bu beddua'nın kesilerek ayriyetten teşhir edilerek yayınlanması kurumsal kimlik açısından hoş bir durum değildir. 

Şuan ki gündemler ve halktaki aşırı reaksiyonlar düşünüldüğünde bu videonun yayınlanması toplumda tepki çekecektir. Bu videolar siyasi bir parti sayfasında yer alsa anlarız ama bir kurumsal sayfada yer almamalı. Ayriyeten samimiyeti ve sevgisini dile getiren bir teyzeye karşıda olumsuz bir imaj yaratılacaktır. 

Söz konusu videoların kaldırılması kurumsal imaj açısından ve toplumda birleştirici bir rol üstlenmesi gereken bir kurum tarafından büyük önem arz etmektedir. Bu düşünce ve görüşler tabi bizleri bağlar ancak bizim etik bulmadığımız yanlıştan Bozkır Belediyesi sosyal hesaplarının döneceği ve bu videoları kaldıracağı inancındayız.

Bu haber metnimize örnek olabilecek güzel bir örnek Ahırlı ilçemizden geldi izlemek için tıklayınız

Sizlere söz konusu Pazar ziyareti videosunu paylaşıyoruz;




Pazar Ziyaretinden kesilerek ayriyetten kesilip yayınlanan video;






"düşman olsun, şeytan olsun, insan olsun Erdoğan'a laf söyleyenin iki gözü kör olsun. " bu güne kadar duyduğum en güzel mani. anamızın ellerinden öperim.
Posted by İbrahim Gün on 5 Haziran 2015 Cuma
Yayınlarla ilgili söz konusu paylaşım görüntüleri ;


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. elbetteki burayı takip eden ve sitenizi izleyen muhattaplar vardır.
    bu teyze yaşını başını almış türkiyenin 100/50 sine beddua ediyor,
    başkasının size yaptığını siz onaylamıyorsanız sizde onlara yapmayınız
    ilgili birim yakışık almadı bu videoyu yanlı bir şekilde yayınlaması sırf yalalık diye değerlendiriyorum istanbuldan selamlar

    YanıtlaSil
  2. önce belediyeye kurumsallık nedir onu öğretmek lazım yakup. bırak kurumsal hesaptan yayınlamayı.

    YanıtlaSil
  3. belediye olarak yaptıysa yanlış ama akp olarak yaptıysa güzel bir video

    YanıtlaSil