Recent Comments

MHP Milletvekili Tramvaya Bindi Seçmenden Destek İstedi


​Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı, Konya Milletvekili vemilletvekili adayı Mustafa Kalaycı, tramvayda ayakta seyahat ederek yolculardan destek istedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve 1. sıra Konya milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, şehir içi toplu ulaşımda kullanılan tramvaya binerek seçmenden destek istedi. Alaaddin -Kampüs seferini yapan tramvaya Belediye durağında binen Mustafa Kalaycı ve beraberindeki partililer yolcularla tek tek tokalaşarak 7 Haziran seçimlerinde destek istedi. Milletvekili Kalaycı, yer olmadığı için bir süre ayakta yolculuk etti.

MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı yolculuğu sırasında yaptığı açıklamada, tramvayların nedenKonya sanayisinde yaptırılmayıp 105 milyon Euroya Çek Cumhuriyetinde bir firmadan alındığını sordu. Kalaycı, bu tramvayların Konya'da yapılabileceğini belirterek şöyle konuştu: "Konya, makine ve otomotiv yan sanayisinde önde gelen iller arasında. Bu potansiyel Konya'da var. Bursa tramvay yapıyorsa Konya niye yapamasın. Gerekli alım garantisi verilerek sanayicimiz yönlendirilseydi bu yapılırdı ve Konya'ya önemli oranda katkısı olurdu. Bugün bütün şehirler metro ve raylı sistem yatırımlarına yöneliyor. Pazar anlamında da sıkıntı yoktu. Yan sanayisiyle birlikte eğer tramvay Konya'da yapılsaydı ekonomimize büyük katkı sağlayacaktı. Ama bu yapılmadı ve kesinlikle Konyalı sanayicimiz bunu yapabilirdi. Alelacele yerel seçimler öncesi Çek Cumhuriyetinden bu tramvaylar alındı. Bunun ekonomimize olumsuz etkileri oldu."

"TRAMVAYLAR KULLANIŞSIZ"
Mustafa Kalaycı, tramvayların kullanışlı olmadığını ve parasının ulaşım ücretleri ile otopark ücretleri artırılarak karşılanmaya çalışıldığını ifade etti. Kalaycı, neticede 105 milyon Euroya tramvayların alındığını belirterek şöyle konuştu: "Oturma düzeni bizim inancımıza ve kültürümüze uygun değil. Neredeyse kucak kucağa oturuyoruz. Hesapsızca yapılan alımlar nedeniyle tramvaylar duraklara uymadı ve duraklar yeniden düzenlenmek zorunda kaldı. Daha hızlı gitme anlamında bir katkısı olmadı. Bugün yine 45-50 dakika Kampus -Alaaddin arası sürüyor.Çek Cumhuriyeti ekonomisine katkı sağlayan 105 milyon Euro ödendi. Bunun faturası Konyalıya çıktı." Tramvayların alımının banka kredisiyle yapıldığını anlatan Kalaycı, sözlerini şöyle tamamladı: "Banka kredisinin hem kur farkı hem de faizden yükünü Konyalılar ödüyor. Bunu da ulaşım ücretlerine zam yaparak ve otopark ücretleri fahiş fiyatlara çıkararak Konyalıya ödetiliyor. Konya'nın gelecek yıl gelirleri maalesef harcanmış durumda. Normal yatırım programına alınarak merkezi yönetimden ödenek konularak alımı yapılabilirdi, bu da tercih edilmedi. Bunun sıkıntısını Konyalı hemşehrilerim çekiyor. Buna cevabı sandıkta verecektir." - KONYA
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.