Recent Comments

ŞİRAZEDEN ÇIKANLAR

 
ŞİRAZEDEN ÇIKANLAR

         Bizim kültür ve dilimizde bir deyiş vardır." ŞİRAZEDEN ÇIKMIŞ" diye, bu söz ar, hayâ, edep, kanun, kural, büyük küçük tanımayan aklının estiği gibi yapan, olur, olmaz konuşanlar için söylenmektedir. Şiraze Osmanlı Cilt Sanatında kitapların ciltlenmesi esnasında formaları birbirine tutturmak için kitabın sırtına örülen bir şerittir. Bu şerit kopar parçalanırsa kitap da dağılır bir arada tutulamaz. İşte dilimize yerleşen bu sözün aslı buradan gelmektedir. Günümüze bakarsak şirazeden çıkmış insan o kadar çok ki bunlarla mücadele etmek ve bir daha bu kişilerden birçoğunu yola, şirazesine getirmek toplamak bir arada tutmak gerçekten çok zor.
         Mesela Fatih Sultan Mehmet Sultan' nın özel mülkünden vakfederek üzerine Rumelihisarı' nı inşaa ettiği ve içerisine de bir  mescit yaptırdığı, sonra bu mescidin malum hükümetler zamanında satılması ve zamanın yerel yöneticileri tarafından bazı etkinliklerde kullanılmasına izin verilerek üzerinde  tepinilen mescit şükürler olsun ki imanlı kadrolar tarafından bu rezilliğe son verilerek aslına uygun ihyası çalışmaları başlatılmış ancak bu " ŞİRAZEDEN ÇIKMIŞ "  sözüm ona bir takım sanatçı kisveli din düşmanları camii yaptırmayız diye yaygara çıkarmakta.  Allah' a çok şükür ki onlara en güzel cevap Sn. Cumhurbaşkanımızdan gelmiştir. Siz kimsiniz ki, kimin malına böyle bir saçmalama cesareti buluyorsunuz.
         Yine Ülkemiz' in gücünü ve ihtişamını temsil eden Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili olarak konuşanlar bilmezler mi bu saray şahsın değil devletin bugün onun yarın senin olur. Onlar da bilir böyle olduğunu ancak o sarayda oturmak için seçilmesi gerekir işte bu olmayacağı içindir ki tutturdular bir kaçak gidiyor. Siz bu milletin aklıyla alay etmeye devam edin bakalım. Bir yapının kaçak olmaması için ne lazım Kurul kararı, gerekirse mahkeme kararı, projesi, iskanı bunlar olduktan sonra kaçak demek mümkün olmadığı halde ya tutarsa deyip bu asılsız ve gülünç duruma devam ediyorlar.
         Dünyanın her tarafında İslam ve insanlık düşmanları tarafından Müslüman Türk Milletini yok etme çabaları devam etmesine rağmen Ülkemizde şimdiye kadar görülmemiş bir insanlık sergilenerek azınlıklara ait mallarının iadesi sağlanmış, adı sanı unutulan kiliseleri bu hükümet tarafından restore edilirken, okullarına gıda yardımı yapılırken, Tuzlada bir Ermeni Yetimhanesinin yıkılması bahane edilerek bu resimde de görüldüğü gibi  Avrupa daki yandaşları ile beraber olduklarını, 1915 olayları diye bir saçmalığı kabullenmemize zorlamaktadırlar ve ne acıdır ki bu hadsizlerle birlikte içeridekiler de hepimiz Ermeni'yiz diyebilmektedir.     
 
    Dahası dini bir cemaat diye bilinen bir illegal yapılanma devletin en mahrem yerlerini üst edinerek devlet sırlarını pazarladığı her kuruma kumpaslar kurduğu kesinlik kazanmasına rağmen, bazı çevreler menfaat uğruna veya siyasi rant uğruna ülkeyi tehlikeye atma pahasına onlarla işbirliğine gidebiliyor. Aslında bu guruplarda tehlikenin farkında ancak hükümet karşıtlığı uğruna bu guruba ne yazıktır ki destek vermekteler.

         35- 40 senedir memleketi kana bulayan 50  bin kişimizi şehit eden, çocukları babasız, kadınları dul, bırakıp, anaları gözyaşlarına boğan bir okadar yaralı bırakan bir terör örgütü ortada iken hiç bunlar yaşanmamış gibi, yakın zamanda Kobani olayları diye tarihe geçen 6-7 Ekim de yine bu caniler tarafından 53 Müslüman genç hunharca katledilmişken, camiler, mektepler, Kur'anlar yakılmışken bunların uzantısı olan bir parti  utanmadan oy istemekte, daha acı olanı ise yine sadece ve sadece Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsında Ak parti düşmanlığı  sebebiyle belli çevreler bu partinin barajı aşıp meclise girmesi için var güçleri ile çalışmaktalar. Kendi memleketim Konya'dan değil Bozkır ve köylerinden bile bunlara oy çıkması beni bir Müslüman Türk olarak derinden yaralamaktadır. Eğer mesele Ak partiyi alaşağı etmekse memlekette sağdan, soldan, ortadan, milliyetçi, dindar aklınıza ne gelirse çok sayıda parti var niye bu parti?
         Netice olarak insan "ŞİRAZEDEN" bir kerre çıkmasın toparlamak Allah korusun çok zor diyor. Yazımı Rabbimin şu sözleri ile nihayetlendiriyorum. " Allah'ım içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak  edermisin ?. (A'raf – 155 )
        
 01.06.2015
Abdullah PEHLİVAN
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.