Recent Comments

SÖZDE İŞTİŞARE DENİLEN BUYSA!


 Önce istişarenin ne anlama geldiğini herhalde bir kafa yorup, üstünde düşünmemiz gerekir herhalde.
İstişare; "bir işi yaparken veya belli konularda, o işin, o konunun konum ve ehli olan kimselerin görüşlerini almak demektir. İstişarede taraf veya yön olmaz. Önemli olan ehli ve konum sahibi, düşüncelerinin yer alması gerekmektedir. Özelliklede bu istişare bir yerleşim merkezi konumu üzerinde olursa farklı görüşlerle yapılan fikir alışverişleri o işlevi yerine getirsin."
Şimdi bu açıklamayı yaptıktan sonra Bozkır için sözde istişare toplantısı üzerinde biraz durmak istiyorum.
Öncelikle yapılan bir iş amacına ulaşması için tertip düzen ve konumuna da uyulması gerekmektedir. Yoksa yaptığınız iş güdük kalır tartışmaları da beraberinde getirir.
Bu toplantının yapıldığı günden bu tarafa ve bu yazıyı okuyunca bazıları tarafından her şeye bir kulp buluyorsun denildiğini duyar gibiyim. Tabi, bunun cevabı doğru işler yaparsanız herkes alkışlar kimse kulpta bulmaz, eleştirel yorum da yapmaz.
Gelelim sözde Bozkır istişare toplantısına. Öncelikle şunu söyleyelim istişare müessesini çalıştırır hakkaniyetli, adil bir toplantı yaparsanız mutlak faydalıdır. Fakat kayırmacı Show'a yönelik, adil olmayan bir toplantıyla istişare müessesini işletemezsiniz faydalı bir toplantı olmaz. 
Bundan bir süre önce İstanbul'da yapılan, istişareden ziyade Show'a dönüşen bir toplantı olmuştu. Bu toplantının ikincisi Bozkır'da yapıldı.
Sözde istişare toplantısına Bozkır'lı işadamları, STK yöneticileri, Milletvekili adayları katılacağı belirtildi.
Katılanlara baktığımızda evet milletvekili adayları, işadamları, STK yöneticileri var  
Selçuklu, Ahırlı, Yalıhüyük, Hadim, Seydişehir belediye başkanları da toplantıya katılanlar arasında. 
Fotoğrafa baktığımızda farklı renklerle yapılması gereken istişare toplantısı yerine tek renk görünüyor. 
Nasıl istişare toplantısı ise AK Parti dışındaki partilerden kimse YOK.
Yıllardır muhalefet olmasına rağmen Bozkır'lının yanında olan Milletvekili Mustafa Kalaycı YOK.
Bozkır'a büyük bir jest yapılıp MHP Konya'da 1. ve 2. Sıraları Bozkır'a verilmesine rağmen Mustafa Kalaycı olmadığı gibi Bozkır için büyük bir değer olan Sait Gönen YOK. 
İddiaları olmasa da siyasette söz sahibi olan başka partilerde adaylar olmasına rağmen onlarda YOK.
Fotoğrafta ve aldığım bilgilerde muhalefet meclis üyeleri YOK.
Başka görüşteki işadamlarını pek bilemeyiz ama gördüğümüz kadarıyla onlar da YOK.
Gene farklı görüşteki STK yöneticileri de YOK.
Böyle bir toplantı yapılıyorsa mutlaka basın olmalı. 27 yıldır Bozkır'ın sesini duyuran önemli haberlere imza atan Bozkır Postası Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz ile Yazı İşleri Müdürü Filiz Kılınçel YOK.
Bozkır için özellikle internet haberciliği ve sosyal medyayı iyi kullanan A.A. Bozkır temsilcisi olan Yakup Çetin YOK.
1991 yılında çıkardığı Bozkır Dergisiyle birlikte başladığı gazetecilik hayatında, TV programlarında canlı yayınlarında, köşe yazılarında gazete haberlerinde ve her platformda Bozkır sorunlarını dile getiren aynı zamanda STK yöneticisi, Aynı zamanda siyasetçi ve milletvekili adayı Mehmet Ceylan YOK.
Bu listeyi uzatabiliriz.
Bozkır'lı bir Milletvekili olmasına rağmen Mustafa Kalaycı'ya sordum davet almadım dedi, Bozkır'ın tek yazılı gazete sahibi Yunus Yılmaz'a soruyorum ne yetkili bir ağızdan, nede tarafıma gelen yazılı bir davet almadım dedi, Yakup Çetine sordum davet almadım dedi.
Tabi diyeceksiniz elinizden mi alan oldu katılaydınız. 
Davet nezaketinden yoksun, davet etme becerisini yapamıyorsanız aynı düşüncede olanlara sözüm yok farklı düşüncede olanlar sanırım en azından saydıklarım ve böyle düşünenler dolgu malzemesi için katılacak kadar zayıf değillerdir.
O zaman soruyorum…
Bu sözde istişareyi kiminle kim adına yaptınız? 
Seçim öncesinde sözde istişare toplantısı siyasi Show'dan başka ne anlam taşıyor?
Bu nasıl istişare, bu şekilde kimi kandırıyorsunuz?
Tabi sözde istişareden çıkan sonuç göz boyama ve makyaj….
BİR KAÇ CÜMLE DE BOZKIRLILAR DERNEĞİNE…
Önceki toplantıda yönetim kurlunun cidden bozulduğunu, toplantı sonrası değerlendirmekten bile kaçınılmasına rağmen bu toplantıya genelde SMS ile davet edildi ve başkan düzeyinde katılım sağlandı. Kim karar aldıysa veballeri üstüne katılınmışsa katılınmıştır.
Toplantı günü ilk düşen fotoğraflar ekip ve kahvaltı ikinci fotoğraflar da toplantı salonundan.
Birde ne görelim İstanbul'daki Bozkır'ın iki temsilcisinden biri olan İstanbul Bozkırlılar Dernek Başkanı protokolde hem de kürsüde konuşmacı varken 3. sırada oturuyor. "Dernek başkanının yeri burası değildir" diyerek haberleştirildi uyarıldı. Bu yanlışı düzeltme yerine ters tepki gösterildi.
Derneğin başkanlığını kim yürütürse yürütsün Bozkır adına orada bulunuyor organizeyi yapanlar yanlış uygulasa bile ağırlığını koyacak, gerekirse orayı ekibiyle birlikte terk etmelidir. Bilmiyorlarsa da bilenlerden ders almalıdır. Nemelazımcılıkla, ne olacakmış düşüncesiyle, arkadaş hatırıyla dernek dolayısıyla bir toplum temsil edilmez.
Sonrasında da bu hassasiyet üstüne duran insanları sosyal medya grubundan atmakla da kendinizi aklayamazsınız. 
Sonuçta belediye bile derneği hiçe saydı sitesinde yapılan haberde dernek başkanının ismi geçmedi. Ne katılımcı listesinde nede konuşmacı olarak. 
El hasılı vesselam birileri siyasi, makyajlı Show yapıyor, birileri bulunduğu makamın ağırlığını koruyup temsil ettiği toplumu temsil edemiyor. 
Kısacası "Bozkır Sahibini Arıyor" Selametle…..

Gsm:0536 391 72 99    

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.