Recent Comments

Altunyaldız Anadoluda Bugün Gazetesini Ziyaret etti


​Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Muhammet Uğur Kaleli, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Muhammet Uğur Kaleli gerçekleştirdikleri ziyarette, Anadolu'da Bugün Gazetesi ailesinin Basın Bayramını tebrik ederek, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ekmekçioğlu'na başarılarının devamını diledi.

"AK PARTİ'SİZ BİR FORMÜL YOK"
AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız koalisyon sürecini değerlendirdi. Altunyaldız, AK Parti'nin halkın iradesi doğrultusunda tek başına hükümet kuramasa da, yine halkın iradesi ile seçimlerden birinci parti olarak çıktığına işaret ederek, halkın AK Parti'siz bir formül sunmadığını belirtti. Meclis Başkanlı seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Altunyaldız, "Hiçbir partiyle bu anlamda bir taktiksel çalışmaya girmeksizin adayımızın arkasında Başbakanımızın da açıkça ifade ettiği gibi parti gurubu olarak durduk" dedi. Koalisyon çalışmalarında anayasal sürecin işlediğine dikkat çeken Altunyaldız, "Demokrasinin güzelliği burada. Kurallı yönetimdir demokrasi ve demokrasiler de tıkanma noktaları hep milletin iradesiyle aşılır ve kanunla aşılır, anayasalarla aşılır, O çerçevede de bu anayasal düzen işleyecek ve 45 günlük bir sürede, inşallah mümkün olursa bu müzakerelerin sonunda,  AK Parti Türkiye Cumhuriyeti'nin meselelerini birlikte yürütebileceği, onlardan sonuç alabileceği, ortak bir mutabakat sağlanabilirse hükümet kurma çalışmaları Başbakanımızın Başkanlığında ilgili komisyonlar aracılığı ile samimiyetle Türkiye'ye Türk seçmeninin iradesine olan saygısı üzerine sürdürüyor. Bu süreç sonunda bir koalisyon hükümeti inşallah ortaya konacak bir mutabakata sağlanırsa bu anlamda devam ederse. Olmadığı takdirde yine anayasal süreç içerisinde ne gerekiyorsa onlar yapılacak. Gidilecekse seçime gidilecek" şeklinde konuştu.

"BU HÜKÜMET İRADELİDİR"
Bu sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılmasının önemini vurgulayan Altunyaldız, "Süreci milletimizin iradesi çerçevesinde sürdürmek ve sonuçta anayasal sürecin gerektirdiği sonuçları da yaşamak zorundayız. Önemli olan şu, Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti var şuanda, bu hükümet kudretlidir, iradesini her zaman kullanacak durumdadır ve gerektiği her türlü kararı alır ve devletimizin, ülkemizin güvenliği anlamında her türlü kararı alır ve uygular" ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"
AK Parti Konya Milletvekilleri olarak çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerine belirten Altunyaldız,  "Hem Türkiye'mizle ilgili hem Konya'mızla ilgili, Konya milletvekilleri olarak çalışmalarımız sürdürmeye devam ediyoruz. Vatandaşımızla, sivil toplum örgütlerimizle, medyamızla buluşmaya, dinlemeye varsa Konya ile ilgili muhtemel alınması gereken önlemlerle ilgili konu ve görüşlerini almaya devam ediyoruz" dedi. Konuşmasının sonunda son dönemlerde Konya'daki kiraz üretimine de değinen Altunyaldız, kirazın ihraç edilmememsinden kaynaklanan bir fiyat düşümünün olduğunu belirterek, son turfandaya doğru fiyatların yükseleceği beklentileri olduğunu da sözlerine ekledi.

Adnan Yıldırım

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.