Recent Comments

Bozkır dedikleri küçük kasaba! - Erol Sunat


Şehirler, İlçeler ve kasabalar kendi bağırlarından çıkardıkları isimlerle anılırlar hep. Bir devirde Niğde -Fertek çıkardığı Valilerle meşhurdu.

Milletvekili çıkaran İlçeler, vekilleriyle gurur duymuşlardır.

Bakan çıkaran ilin, ilçenin , kasabanın ve köyün şenlendiğini bilmeyenimiz yoktur. Sayın Bakanım diye hitap eden hemşehrilerin hitap şekli bile bir memnuniyet ifadesidir.

Başbakan çıkaran İller ise, Başbakan çıkaran İl olarak, destek verdiği, destek olduğu ismin etrafında birleşmişlerdir.

Adnan Menderes’in Aydın’ı…

Süleyman Demirel’in Isparta’sı…

Bülent Ecevit’in Zonguldak’ı…

Tansu Çiller’in Muğla’sı…

Yıldırım Akbulut”un Erzincan’ı…

Mesut Yılmaz ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’si…

Abdullah Gül’ün Kayseri’si…

ve Ahmet Davutoğlu’nun Konya’sı sayabileceğimiz belli başlı örneklerdir.

Şehirlerin, ilçelerin bir anlamda makus talihlerin dönmesi o yörenin bağrından çıkan evlatlarının, şehirlerinin ve ilçelerinin yüz akları olarak, yüzlerini şehirlerine çevirmeleriyle kendini hissettirmiştir.

Anadolu’nun önemli şehirlerinden biri olan Konya’da Başbakan Davutoğlu’nun doğduğu İlçe Taşkent, dikkat çeken bir ilçe konumundadır artık. Pek tabi ki, Başbakan çıkaran bir şehir olarakta Konya…

*/*/*/*/*

Konya’nın Bozkır İlçesinin meşhur türküsü ‘Aslan Mustafam’ yada diğer ismiyle ‘ Bozkır dedikleri küçük kasaba’ bizim kuşağın en meşhur sanatçısı Bedia Akartürk tarafından öyle bir söylenirdi ki, herkesin dilindeydi.

Bugün türkü sevenler, dışında, bu türküyü seven ve hatırlayanlar dışında bilinmese de, Bozkır dedikleri küçük kasaba, artık büyük bir kasaba, Büyükşehir yasasının kalkmasıyla birlikte kasabalar devrini kapatan Konya’nın en çok bilinen İlçelerinden biri!

Bozkır çok daha büyük hayallei olan bir İlçe…

Köylerinden ve kasabalarında çok ünlü simalar çıkarmış, Akkise, Ahırlı gibi yerleşim merkezi ve İlçe olan yerler bile, nerelisin diye sorulduğunda,, Bozkır-Akkise’liyim, Bozkır -Ahırlı’lıyım demekte.

Bozkır, aidiyeti ile gurur veren, gurur duyulan İlçelerimizden birisi.

Bozkır barajı ile birlikte, KOP’un önemli köşetaşlarından biri.

Bozkırlılar, üç vekilli bir ilçe olarak, vekillerinden elbette Bozkır’a destek bekliyorlar.

Bozkır 7 Haziran seçimlerinde 3 Bozkırlı Milletvekilini Meclise gönderdi , MHP’den Mustafa Kalaycı ve Sait Gönen, Ak Parti’den Ziya Altunyaldız, Bozkırlı Konya Milletvekileri olarak meclisteler.

Hatırlarsanız bundan önceki ağırlık Cihanbeyli’ye aitti. Cihanbeyli uzunca bir süre elinde tuttuğu Milletvekili ağırlığını, son seçimde Bozkır’a kaptırdı.

Siyaset rüzgarlarının oldukça yoğun estiği ülkemizde, Hükümeti kurma görevlendirilmesi yapıldıktan sonra, ortaya çıkacak olan koaliyon tablosu, Bozkır gibi ilçelerimizi hem yakından ilgilendirecek, belkide bir hayli heyecanlandıracak sonuçlara sebebiyet verebilir.

Türkçemizde, ‘Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz ‘ diye bir deyim var.

Su akar mecrasını bulur diyenlerin tespitlerine bakarsanız, Ülkenin hükümetsiz kalmaması yönüyle siyasi partilerimiz , birleşebilecekleri asgari müşterekler çerçevesinde hükümet kurabilirler.

Bir ihtimal daha var diyenler, demokrasilerde çarelerin tükenmeyeceğini, çıkış yollarının daima bulunabileceğini, Türkiye gibi, bölgesinde güç ve istikrar unsuru olan bir ülkenin, hükümetsiz kalmayacağına olan inançlarını ortaya koyuyorlar.

Sanıyorum, kurulması gündemde olan hükümet kurulduğunda, Konya’nın İlçelerinden bazıları herhalde çok memnun olacak. Bu ilçelerden en fazla sevineni Bozkır mı olur bilmem!…

Bozkır dedikleri küçük kasaba! - Erol Sunat - Yeni Meram Gazetesi
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.