Recent Comments

Dereköy'de Bayram Bir Başkadır


​Evet her yerin bayramı güzeldir ancak Dereköy'de bir başka güzeldir, Birlik ve beraberliğin daha sıcak ve samimi bir şekilde gerçekleştirildiği tüm köylünün bir biri ile bayramlaştığı güzel adetlerle bir başkadır Dereköy'de bayramlar.


Eskinin kasabası şimdinin mahallesi Dereköy'de üç camimiz bulunmaktadır, köy ehli ve yurdun dört bir yanından gelen Dereköy gurbetçileri bayram namazı için bu dört camiyi hınca hınç doldururlar.


Bayram namazı sonu köy mezarlığı yanındaki alanda köy ehli toplanır üç cami imamı başlarlar kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'i okumaya. Dualar okunur toplu bir şekilde sonrasında her kes mezarlıklardaki geçmişlerinin başında dilleri döndüğünce dualarını bahşederler ve geçmişleri ile bayramlaşırlar.

Sıra gelmiştir artık Dereköy'ün en güzel adetine, Dereköy'ün meşhur önecek meydanında toplanır insanlar başlarlar sırayla bir biri ile bayramlaşmaya küslükler dargınlıklar uzak olur tüm erkekler bayramlaşmıştır bu meydanda küslük dargınlık ve kin gitmiştir uzaklara.

Dereköy'ümün bayramlarını anlatmışken tüm Bozkır'ın ve tüm islam aleminin Ramazan bayramını en kalbi duygularla kutlarım nice bayramlarda Allah birlik ve dirliğimizi bozmasın inşallah.




Not: 2 Video yüklendiği için yükleme işlemi sonrası yayına girecektir ilgili bağlantıda.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.