Recent Comments

İFTARI, DERE-DİKİLİTAŞ YAYLASINDA AÇTIK..!


Her yıl geleneksel hale getirmeye çalıştığımız’’ Hanbuarı mevkiinde iftar proğramı’’nı yağışlı hava şartlarından dolayı, bu hafta sonu Dere mahallesi Dikilitaş yaylasında gerçekleştirdik.

Her yıl geleneksel hale getirmeye çalıştığımız’’ Hanbuarı mevkiinde iftar proğramı’’nı yağışlı hava şartlarından dolayı, bu hafta sonu Dere mahallesi Dikilitaş yaylasında gerçekleştirdik.

Hüseyin Dumru ve Yakup Çetin dostlarımızın tertipleyip organize ettiği bu güzel gezi ve iftar proğramında Cumartesi iftarımı açtım ve Dere mahallesinin Dikilitaş yaylasını ve çevresini gezip görme imkanını buldum.

Dikilitaş yaylasına biz misafirlerin geldiğini gören yayla sakinleri misafirperverliklerini göstererek Ev yumurtası ve Yoğurt ikramında bulundular. Dereiçi mahallesinden Ali İhsan Sağlam kardeşimizin getirmiş olduğu doğal Kiraz, ve Korualan mahallesinden Halil Şimşek tarafından getirilen natürel yer Çileği, Hüseyin Dumru ve Yakup Çetin arkadaşlarımızın Keçi eti ile hazırlayıp yaptıkları Etli pilavın tadına doyum olmadı. Hele hele Dağ kekiği karışımı ile Yakup Çetin kardeşimizin hazırlayıp soframıza sunduğu Salataya doyum olmadı.

Dere kasabası Öğrencilere Yardım, Kültür ve Dayanışma Derneğinin genel kurul kararı, yönetim kurulunun girişim ve gayretleri,Dere Belediyesi’nin katkıları, büyük çapta Dere halkının yardımları ile yaptırılmış olan Dikilitaş Yayla Camisinin muhteşem güzelliği ,İmamlık görevini yapan İmam Hatip Okulu Talebesi kardeşimizin munis sesi beni ve arkadaşlarımı mutlu ve mest etti.

Mevsim yağışları Dikilitaş yaylasını, otlak ve meralarını yemyeşil hale getirmiş, Hayvanlardan Sığırlar, Atlar ,Koyunlar ve Arılar arazinin güzel çiçekleri ve yemyeşil otları arasında karınlarını doyuruyorlar. Hava güzel, Yayla güzel, Dağlar ve çevre güzel, bu güzellikler ortamında iftar da güzel. Allah kabul etsin. Emeği geçenlerden binlerce kez razı ve memnun olsun.Hatıp.27 Haziran 2015 Dikilitaş Yaylası.

Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız..!!!

zirveikelam.com Halil Şimşek
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.