Recent Comments

ÖLELİM Mİ?


​Yaz geldi malum Bozkır nüfusu da yakında ikiye katlanacak. Avrupa'dan gelenler İstanbul'dan gelenler derken haliyle nüfusumuz geçici bir artış yaşayacak. Buna bağlı olarak çarşı Pazar dahil hastanemizde kalabalıktan nasibini alacak. Bu geçici nüfus artışı çarşıyı biraz hareketlendirse de bir süre sonra kendi kendimize kalacağımız malum, ancak turistlik bölgelerde beldelerde olduğu gibi ilçemizde de bazı konularda tedbirlerin alınmış olunması gerekiyor. En başta da 112 konusunda…

Hemen geçtiğimiz hafta yaşadığımız bir olayı anlatarak konuya gireyim. Balkonda oturuyoruz, kalabalığız, bir inleme sesiyle irkiliyoruz, dikkatli dinleyince yetişkin bir adamın bağırışlarını inleyişlerini duyuyoruz. Hemen yardıma koşuyoruz ama, yardım kabul etmiyor,yerinden kalkmıyor yaklaşanları da kovalıyor. Ne yapsak derken, bir yerinin kırılmış olabileceğinden endişelenerek yaklaşmaya da ısrar edemiyoruz. Aklımıza 112 yi aramak geliyor. Profesyonel bir yardıma ihtiyaç olduğu belli… Ancak bir durum var ki 112 acil ambulansı az önce Konya'ya hasta götürmek üzere yola çıktı. Yine de bir umut deyip arıyoruz 112 acili… Hasta hakkında bilgi veriyor arkadaş ama, Bozkır ambulansı Konya yolunda, bize en yakın yerden ambulans göndereceklerini söylüyorlar, tabi ki o da Ahırlı'dan gelecek. Hastanın nesi var bilemiyoruz, yaklaşamıyoruz,çaresiz bekleyeceğiz Ahırlı'dan gelecek ambulansı… Neyse ki beklediğimizden daha kısa bir sürede geliyor ambulans, yaklaşık 20 dakikada… Sağ olsun ekip hemen müdahale ediyor hastaya ve hastaneye doğru yola çıkıyorlar, bizim de görevimiz bitiyor.

İyi güzel de aklımıza takılıyor, ya o adam kalp krizi geçiren bir hasta olsaydı ne yapacaktık. O kişi yakınımızda olabilirdi elbette…  Neyse ki hasta kalp krizi geçirmiyordu. Şimdi düşünüyoruz, 112 acilde çalışanları tanıyoruz, hepsi can siperane görevlerini yapıyorlar, yaz kış koşturuyorlar Allah onlardan razı olsun,iyi ki varlar. Anons gelince koşuyorlar hastaya ve çoğu zaman  Konya ya da Seydişehir nakilleri çıkıyor, gidiyorlar. Bir gidiş geliş en az üç saat sürdüğünü düşünün ki çoğu zaman bu uzuyor. Yani onca saat Bozkır'da ambulans isterseniz Ahırlı'dan yönlendiriyorlar, tabi onlarda başka bir vakaya çıkmamışlarsa… Bu durumda başınızın çaresine bakmak zorundasınız, mümkünse o saatlerde kalp krizi- felç- beyin kanaması- kırık vs gibi vakalar yaşamayın. Yoksa bittiniz….

Özellikle yaz aylarında nüfusumuz ikiye katlanınca 112 acilinde yoğunluğu ikiye üçe katlanıyor. Bu durumda sık sık Konya'ya gidiyorlar ve Bozkır saatlerce ambulanssız kalıyor. Diyorum ki bu durum göz önüne alınarak hiç olmazsa yaz aylarında, Bozkır'a ek bir ambulans ve görevli tahsis edilse olmaz mı? Hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değildir. Hiç olmazsa üç ay çift ekip bulundurulsa olmaz mı? Umarız teklifimiz dikkate alınır ve Bozkır'ımız ambulanssız kalmaz…. Dedik ya hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değildir. Bu sebeple ikinci bir ekibin Bozkırda bulundurulması şart görünüyor.

Başta tüm 112 çalışanlarının ve sağlık çalışanlarının ve tüm İslam aleminin bayramı şimdiden kutlu olsun….

Filiz Kılınçel
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.