Recent Comments

YENİ SEÇİM VE FATİHLER


​"Efendimiz ne demişti, hırsızlık yapan kızım bile olsa, onu mahkemeye teslim etmekten kaçınmam "buyurdu. Bu gün gelinen noktaya bir bakar mısın? Peygamber ne diyor, Onun takipçileri ne yapıyorlar? İktidarın atadığı yargıç ne yapıyor? 28 Şubat askeri yargıçların yaptıklarının, daha da ötesini yapıyorlar. "

Geçmiş yılları anımsayalım. Abdullah Gül biliyoruz ki, hükümetin çizdiği rotadan hiçbir zaman dışarı çıkmadı. Keşke çıksaydı da devlet geleneğini bazı zamanlarda hatırlatmış olsaydı. Ülke bu kadar meçhul alanlara yelken açmazdı. Bütün kabahati Tayyip Beye de yüklemek haksızlık olur. Diğer yetkililer bostan korkuluğumuydu? Ülkenin yok olan kaynakları yeni Fatihleri tarihe yazdırmak pahasına har vurup savrulurken neredeydiler? Bir vatanperver kişi öneçıkıp ülkenin çıkarlarını niye dillendirmedi?Bu ülke küçük adamları büyüttükçe bundan kurtuluşu olmayacaktır. Rahmetli Abdülhammit, Menderes ve diğerleri aklıselimle eleştirilmeden büyütüldükçe, şimdikilerde taraftarları tarafından büyütülecek, büyütülmeye devam edecektir. Allahtan askerler işe dâhil olmuyor. Dâhil olsaydı,  İlahilik vasıflarla sıfatlananların sayısı milyonları aşacaktı.

Demirel'i askerlere karşı çıkmadığı için eleştirenler salim akıl sahipleri değillerdir. Mısırda İhvan bizimkilerin aklıyla askerlere karşı çıktı da ne oldu? Ülkelerine zarar verdiler. Bu askerler dışarının işkâl kuvvetleri mi? Bu ülkenin insanları!idare ha sivil olmuş ha asker. Şu söylenebilir. Bizim seçtiğimiz insanların elinden iktidarı kimse alamaz. Peki, sen oyunu Polis kolejini, Polis Akademisi ve Dershaneleri kapatsın diye mi verdin. Hayır. Ülkenin zenginliklerini dostları arasında paylaştırsınlar diye mi verdin, hayır.  Kendilerine biat etmeyenlere dünyayı cehenneme çevirsinler diye mi verdin, hayır. Öyleyse bu yanlışları yapanları oylarımla değiştiririm diye bilirsin. Ama o zamana kadar ülke çok tehlikeyle karşı karşıya kalıyorsa, o zaman ne olacak? Bu devletin vergisiyle beslenenlerin görevleri hiç olmayacak mı?

Seçimden yeni çıktık. Bu yeni seçim de nedir diyebilirsiniz? Seçimler yeni olmasına karşılık halk hiçbir partiye tek başını iktidarı vermedi. Partiler de koalisyon erdemliliğinigöstermiyorlar. Zatenbüyük partinin lideri,baştan beri seçime oynuyor. Siyaset erdemli gelişmiyor. Partiler de vatan sevgisini bir türlü partilerinin önünde tutmuyorlar. Dolayışıyla yeni bir seçim ufuktabizibekliyor.

Muhalefet seçim meydanlarında hırsızlardan, arsızlardan, yüzsüzlerden kul hakkını yağma Hasanın böreği gibi şatafata peşkeş çekenlerden, özellikle bunların başı, Ak sarayda oturanlardan hesap sorulmadıkça, iktidar partisiyle koalisyon yapmayacaklarını söylediler.Busorgulama 13yılınhesaplaşması olacaktır. Fakat seçimi kaybeden iktidar Saraya söz geçiremiyor.Kimseye, Ona laf söyletmem,  yaptıklarını sorgulatmam diyor. O zaman bunlar olmayacaksa, yeni kurulacak hükümetin manası da olmayacaktır.

Hâlbuki bunların hesabı sorulsun diye seçimde Halk iktidarı oylarıyla indirdi. Türk halkı bu israfların hesabını bugün sormayacakta da ne zaman soracaktır?Seçim bitti, muhalefet seçimlerde verdikleri sözleri hala dillendirmeyi sürdürüyor. Vatanın selameti için temiz sayfanın açılması bir zarurettir. Öncelikle iktidarın ülkeye, devlet organlarına, mahkemelere ve eğitime verdiği tahribin tamiri bir zorunluluktur. Dindar nesil yetiştireceğim diye,Fen Bilimlerinden uzaklaşılarak, teknoloji ve elektronik alanda geri olan ülke, daha da geriye götürülmüştür. İnsanlar arasında farklılıklar çoğaltılmıştır.

 Günümüzdeise, suçluların korunduğu hatta himaye edildiği apaçık ortadadır. Efendimiz ne demişti, hırsızlık yapan kızım bile olsa, onu mahkemeye teslim etmekten kaçınmam "buyurdu. Bu gün gelinen noktaya bir bakar mısın? Peygamber ne diyor, Onun takipçileri ne yapıyorlar? İktidarın atadığı yargıç ne yapıyor? 28 Şubat askeri yargıçların yaptıklarının, daha da ötesini yapıyorlar.

Sulh ceza hâkimliklerini ihdas etmelerinin gayesi belli olmuştur. Muhalif sesleri cezalandırmaktır. Muhalif sesleri kesmek, hırsızlıklarını ortaya çıkaranların önünü kesip cezalandırmak için 17 ve 25 tarihlerinin rövanşını almak için olmadık yollara başvuruyorlar. Bugün oynanan oyun tavşana kaç kuzuyu tut. Taşlar bağlanmış, Köpekler köye salı verilmiştir. Suriye'ye girmeye istekli olanlar ne zaman aynı istekle çıkmaya istekli olacaklardır? Ülkenin kurtuluşu öncelikle dışarının değil, ülkenin ve vatandaşlarının çıkarını öne alan bir iktidarla olacaktır.


Cemal Çalışkan 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.