Recent Comments

Bozkır Anadolu Lisesinin Ösym Başarı Puanı %72


​ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YGS ve LYS' e göre Bozkır Anadolu Lisesinden LYS sınavına giren 46 öğrencinin 30'u lisans programlarına,1 öğrenci ön lisans programına yerleştiği bildirildi.

Bozkır Anadolu Lisesinin Üniversite başarısı hakkında gazetemiz Bozkır Postasına bilgi veren Okul Müdürü Veysel Dursun: "Bozkır Anadolu Lisesinin 17. dönem mezunlarını verdiği bu yıl için 31 öğrencimizin üniversiteye yerleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sınava katılan 46 öğrencimizin 43 'i tercihte bulunarak 31 Öğrencimiz tercih ettiği okullara yerleşti. 1 Öğrenci Tıp Fakültesine,1 Öğrenci Hukuk Fakültesine, 5 Öğrenci Mühendislik ve Mimarlık Fakültesine, 11 Öğrenci Eğitim Fakültesine,4 Öğrenci İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine,1 Öğrenci Fen Edebiyat Fakültesine,1 Öğrenci İlahiyat Fakültesine, 6 Öğrenci Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Fakültesine,1 Öğrenci Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Diyaliz bölümüne yerleşti'' dedi.


Bozkır Anadolu Lisesi Müdürü Dursun, "Okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler kendilerini başarıya odakladı. Başaracaklarına gönülden inandık. Yıl içinde birçok deneme sınavı yapıldı. Deneme sınavı sonuçları analiz edildi. Buna göre öğrencilerin eksiklikleri belirlenerek öğrenciler ile birebir ilgilenildi. Okul idaresi, öğretmen ve öğrenci üçgeninin bir araya gelmesi ile başarıya ulaşılacağı öğrencilere anlatıldı.
Sonuç olarak tercih yapan 43 öğrencimizden 30'u tercih ettiği fakültelere 1 öğrencimiz ise 2 yıllık meslek yüksek okuluna yerleşti. Okulumuzun üniversiteyi kazanma başarısı yüzde 72 olarak gerçekleşti. Eğitim–Öğretim yılı boyunca desteklerini bizden esirgemeyen başta İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Demir'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cengiz Koç'a saygılarımızı sunarız. 


Bu başarıya katkı sağlayan Müdür yardımcımız Ramazan Özgür Tunç'a, değerli öğretmen arkadaşlarıma, Okul Aile Birliğine teşekkür ederim. Geleceğin teminatı olan öğrencilerimizi tebrik eder ve onlara hayatlarında daimi başarılar diliyorum" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.