Recent Comments

Hamzalar Bölgesınde Organık Tarım Pazarlama Projesi Uygulandı


​Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen proje İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Hamzalar üreticileri ile birlikte gerçekleştirildi.

Bozkır Hamzalar Mahallesinde organik üzüm üretimiyle uğraşan kayıtlı 26 çiftçi ve organik üzüm üretimine geçme potansiyeli bulunan 14 çiftçiden oluşan toplam 40 üretici ile 3 gün pazarlama, girişimcilik, ürün geliştirme ve pazarlama planı gibi konularda pazarlama altyapısını geliştirmek amaçlı eğitimler verilmiştir. Eğitimler sırasında uzman eğitici Yard.Doç.Dr. Mithat DİREK ile birlikte kursiyerler Hamzalar organik üzümünün pazarlama planını, Hamzalar organik üzümünün SWOT analizini çıkartmışlardır. Hazırlanan pazarlama planı ve analizler organik üzüm için pazar olabilecek alanlarda çalışan, Konya ve civar illerdeki pazarlama aktörlerinin davet edildiği Hilton Otelde gerçekleştirilen Üretici Pazar Aktörleri buluşmasında katılımcılarla paylaşılmıştır. Üretici ve pazar aktörleri buluşmasında çiftçilerin eğitimlerde öğrendikleri bilgileri pratiğe dökmelerine imkan sağlanmıştır.

Gerçekleştirilen faaliyetler ile bölgede organik üzüm üretiminin güçlendirilmesi, üreticilerin daha bilinçli pazarlama yapması ve ürünlerini satabilecekleri pazar ağı ile buluşturulmaları amaçlanmıştır.



Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim konuları:
Pazarlama, girişimcilik ve ürün geliştirme
Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık
Pazar araştırmasında yapılması gerekenler
Üretim planı, yönetim planı, finansal plan hazırlanması ve pazarlama stratejisi
Markalaşma ve Tanıtım
Tüketici odaklı ürün yönetimi ve ürün geliştirme
Pazarlama planı hazırlanması ve swot
Organik üzümde pazarlama planı hazırlanması
Organik üzüm swot analizi çalışması
Pazarlama Planı Değerlendirmesi ve Pazar Aktörleri ile istişare uygulamaları

Bütün faaliyetleri Mevlana Kalkınma Ajansı, KONDES Danışmanlık (yüklenici firma) ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz işbirliği ile gerçekleştirilen projemiz tamamlanmış olup, nihai rapor sürecindedir.

Haberin Videosu İçin Buraya Tıklayınız
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.