Recent Comments

BOZKIR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ EKİM AYINI MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI OLARAK DEĞERLENDİRİYOR. ERKEN TANI VE TETKİKLER İÇİN MERKEZİMİZE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR.

Bozkır Toplum Sağlığı Merkezi olarak Ekim ayını "Toplumu Meme Kanserine Karşı Bilinçlendirme ayı "olarak kutluyoruz. Bu bağlamda toplumun Meme Kanseri hakkında bilinçlenmesi erken önlem alınması ve kanser riski taşıyıp taşımadıklarının ücretsiz olarak tespiti için tüm halkımızı Merkezimizde (Eski Sağlık Ocağı) bulunan Kanser Şubesine ve İlçemize yeni atanan Şube Sorumlusu Doktor Tuğçe Gonca ALBENİ ile görüşmek bilgi almak ve gerekli tetkikleri yaptırmak üzere davet ediyoruz. Unutmayın sağlık ihmale gelmez. Kanserde erken tanı tedavinin yarısı demektir. Kanseri bilelim erken önlem alalım. 
                                                                                                                                                                                                                                Dr. TUFAN ULUDEMİR
                                                                                                                                                                                   TSM SORUMLU HEKİMİ
MEME KANSERİ NEDİR?
Memede süt salgısı yapan hücreler tarafından oluşturulan lobül adı verilen oluşumlar bulunmaktadır. Lobüller birleşerek lobları oluşturur. Bu yapılar birbirine süt kanalları ile bağlanır. Bu kanallar meme başına doğru birleşir. Meme kanseri, löbülleri ya da süt kanallarını oluşturan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile meydana gelir.
Süt kanallarının yapısından meydana gelen meme kanserine "duktal karsinom"
Löbül yapılarından meydana gelen meme kanserine "löbüler karsinom" denir.
Meme kanseri kadın kanserleri arasında en yaygın olan ve akciğer kanserinden sonra en sık ölüm nedeni olan kanserdir. Tüm kadın kanserlerinin %24 ünü ve kanserden ölümlerin %14 ünü oluşturmaktadır. Her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanacağı bildirilmektedir. Nadir olarak erkeklerde de meme kanseri görülmektedir. Her 100 kadına karşılık 1 erkek meme kanseri tanısı almaktadır. Meme kanseri görülme sıklığının her yıl arttığı saptanmıştır.
Meme kanserinin sık görülmesi, sıklığın giderek artması, erken evrede tedavi edilebilir olması ve erken evrede tanı koyulabilmesinin günümüz koşullarında mümkün olması meme kanserinin önemini arttırmaktadır.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.