Recent Comments

Altunyaldız'dan YSK'nın Kararına TEPKİ


​YSK, milletvekili genel seçiminde, güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen talepleri oy çokluğuyla reddetti.

Karara AK Parti Millet Vekili Ziya Altunyaldız'dan tepki geldi.


AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise "Yüksek Seçim Kurulu 4'e karşı 6 oyla bazı seçim bölgelerinde vatandaşlarımızın oy kullanacakları yerin seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla bir kısım sandıkların taşınması talebini reddetmiştir. Bu hususta bir hukuki tartışmanın içerisine girmek doğru olmayabilir ve hukukun gereğini hukukçulara bırakmak genel prensiptir. Bu istikametten sapmamak gerekir. Çünkü hukuk devletinin istikrarı en az siyasi ve bürokratik istikrar kadar önemlidir. Bu başlıklar bir bütün olarak işe yarar. Hukuki istikrar olmadan siyasi istikrardan da söz edilemeyiz. Şu vurguyu yapmadan geçmekte doğru olmaz.

Ülkenin gerçeğinde bir terör sorunu varsa bu toplumun hukuk kurallarının da dinamik bir tahlil metodu ile konuya yaklaşması ve demokratik hukuk devletinde olması gereken seçim güvenliğinin de olmazsa olmaz olduğunu görmesini beklemek her vatandaşımızın hakkı olsa gerekir. Siyaset çözüm üretmektir. Bu çözüm siyasetçinin işidir. İnşallah çözeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Memleket
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.