Recent Comments

AK PARTİ’YE, MUHALEFETE VE KONYA’YA DAVUTOĞLU’NUN MESAJI


​2023 gibi büyük hedeflerin gerçekleşmesinde önemli bir basamak olan 1 kasım seçimleri ile milletimiz  tek parti Ak parti iktidarı ile Bosna'dan , Myanmar'a , Bişkek'ten , Sudana , Somali'den , Bakü'ye kadar tüm İslam coğrafyasının gözlerini bu mübarek ülkeye çevirerek ve seçim sonucunun tüm ümmet tarafından sevinçle karşılanan  bir seçim olarak Türkiye'nin sadece ülke sınırları içinde  mahpus edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiş oldu. Ancak size anlatmak istediğim bu seçimin tüm dünya için öneminden ziyade seçimden sonra Konya'da yaptığı konuşmada tüm çevrelerin takdirini topladığı  mesajların satır başlarını anlatacağım.

Bu aziz millet 1 kasım seçimlerini tamamlayarak tüm dünyaya güzel bir mesaj vermiştir. Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu Konya'da yaptığı balkon konuşmasında verdiği birlik mesajları ile "sevgiyi" ve "vakur olmayı" vurgulayan mesajları  seçim sonucunun en güzel detayıdır. Ne dedi hatırlayalım ; üç mesajım var diyerek kadim şehrimiz  Konya'da yaptığı konuşmada, İlk mesajı önce Ak partililere vererek ''bütün Ak partililere sesleniyorum: Mevlana'nın dediği gibi; bu tertemiz tarlaya sevgi ekmeye geliyoruz. Muhabbet ekmeye geliyoruz. Sevginizi 78 milyona gösteriniz. Bugün rakip, hasım yok. Hele hele bu topraklarda düşman yok. Sadece muhabbet var. Her zamankinden daha fazla komşularınızı kucaklayın'' diyerek hedefin büyük olduğunu büyük Türkiye için bir sonraki stratejisinin sevgi ve hoşgörü olduğunu şimdiden söyleyebiliriz, çünkü hedefleri büyük idealleri büyük bir ülkenin sevgi ve hoşgörü ile çalışarak  meyvesini vereceğini  söyleyebiliriz.

İkinci  mesajım  ''bize oy vermeyen tüm halkımıza diyerek  bugün yenilen yoktur, kazanan vardır. O da milletimizdir, cumhuriyetimiz kazanmıştır bu gün yenilen yoktur kazanan Türkiye vardır. Biz herkesin gönlüne girmeye geliyoruz. Bize oy versin vermesin her vatandaşımızla yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz" diyerek küresel güç olma yolunda onlarında ileriki zamanlarda bu davaya sahip çıkacaklarını şimdiden ön görerek 2023 hedeflerinin tüm Ülkeyi bölgeyi ve dünyayı etkileyeceğini şimdiden söylemek mümkün ve bunu tüm halkımızla birlikte başarmak istediği gerçeğidir . Davutoğlu bu büyük hedeflerin tüm kesimlerce desteklenerek daha güçlü bir iradeyle ortaya konacağını belirterek   tüm kesimlere birlik mesajı vererek başlamış oldu.

Üçüncü mesajım ''aziz Konya'ya  hemşerilerime bu topraklardaki ilk başkentimiz manevi dünyamızın mimarı olan bu topraklara  sevgi tohumu ekmeye geldiğimi söylüyorum söz veriyorum Allah birliğimizi daim etsin''  diyerek , bir bakıma yemin ederek Allah utandırmasın diyerek bizlerin her zamankinden daha fazla desteğini alarak tüm ülkeyi kucaklayan konuşması tüm çevrelerden takdir almıştır.  Bir Konyalı olarak içimizden böyle alim hoşgörü sahibi insanları yetiştirdiğimiz için ne kadar gurur duysak övünsek azdır.

Yazmazsam olmaz Türkiye bir seçime giriyor Ak parti oyunu artırarak   eskisinden daha güçlü bir şekilde seçimin galibi oluyor ama İngiltere de bir yayın organında bir yazar seçim sonucunu hazmedemediğini belli ederek Türk milleti bunun bedelini ağır ödeyecek diyerek bir de tehdit ediyor. Cevap olarak da yanlışım varsa özür dilerim  mesneviden bir kesit vermek isterim ''Köpekler havladı diye kervan yolda kalmaz.''

Saygılarımla.

Ali Kaya
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.