Recent Comments

Teşekkürler Bozkır İlçe Jandarma.

Geç kalmış bir yazı, o yüzden muhataplarından gecikme için özür dilerim.

Geçtiğimiz  hafta ailemle birlikte Konya-Akseki-Antalya yolu ile Harmanpınar-Dere  yolu kavşağında Bozkır Jandarma Trafik ekiplerince  araçlar kontrol ediliyordu.Haliyle kullandığım araçta durduruldu. Görevli askerlerimiz evrakları sormak için araca yönelince 5 yaşındaki oğlum daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadığı için korktu.Görevli askerlerin istediği evrakların birini o an için bulamadım ve telaşlanarak aramaya başladım. Bu durumda oğlumda "suç işlemişiz ondan panik yapıyoruz" izlenimi bırakmış olmalı ki korkusu daha da bir arttı.Ben her ne kadar korkmasını gerektiren bir  durum olmadığına ikna etmeye çalışsamda işe yaramayınca  görevli askerlere gidip " oğlum çok korktu, korkması gereken bir durum olmadığını söyleyebilir misiniz?" diye rica ettim. Askerlerin  tüm ılımlı ve sakin telkin çabalarına rağmen sakinleşmeyince  asker ekip otosuna "çocuk için bir şey var mı?" diyerek gitti ve üzerinde trafik kurallarının görsel sembollerinin olduğu cetvel ile kalem getirerek oğluma - benimde senin yaşlarında bir oğlum var korkma benden diyerek hediye ettiğini söyledi. Bunun üzerine oğlum sakinleşti. Görevli askerlere ilgili evrakların kontrolünü tamamladıktan sonra bizde yolumuza devam ettik.

O gün orada bulunan askerler  ılımlı tavır sergilemeyebilir, ricamı "banane hemşerim senin oğlunun korkmasından" diye reddedebilirdi Bu da şüphesiz öğrenme çağında olan oğlumda  askere,devlet otoritesine ve kurallara karşı olumsuz bir etki bırakabilirdi. Tüm bu olumsuzlukların önüne geçer değerli askerlerimize (rütbe ve isimlerini bilmediğim için asker diye hitap ediyorum kusura bakmasınlar) teşekkür ederim.

Sınıfı, konumu, görevi ne olursa olsun devletin verdiği hakkı ve yetkiyi vatandaşa üstünlük yetkisi gibi görmeyen tüm kamu görevlilerimize sonsuz teşekkür ederim.

Hüseyin DUMRU


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.