Recent Comments

AKKİSE ATATÜRK İLKOKULU AVRUPADA


​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yürütülen IPA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi kabul edilmiştir. Proje kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Akkise Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin eğitim görmeleri için IPA Fonlarından okulumuza 34.524 Avro fon ayrılmıştır.

Konya'da projesi kabul edilen iki okuldan biri olmayı başaran Akkise Atatürk İlkokulu Öğretmenlerinin gideceği ülkeler ve alacağı eğitimler şu şekilde olacaktır: 13-23 Şubat arası İtalya nın Verona şehrinde "Öğrenci Motivasyonunu Artırma." 16-27 Nisan arası İspanya'nın Barselona şehrinde "İşbirlikçi Öğrenme." 15-25 Mayıs arası İngiltere nin Londra şehrinde "Dijital Sınıf."
Okul Müdürü Ali Gümüşdal, proje hakkında gazetemiz Bozkır Postası muhabirine şunları söyledi: "Öncelikle projenin hazırlanmasında ve tüm çalışmalarımızda bize destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Demirci'ye ve proje koordinatörümüz Hasan Erdemir'e teşekkür ediyorum. Okulumuz gelişen Türkiye'ye ayak uydurarak birçok yeni ve özgün projelere imza atmıştır. Bu bağlamda Konya İl Mem ARGE Ocak 2015 "Eğitimde İyi Örnekler" dergisi okulumuzda yaptığımız projelerden iki tanesine yer vermiştir.

Avrupa Birliği Okul Eğitimi Personel Hareketliliği de bu projelerimizden bir tanesidir. Avrupa'nın çeşitli ülke ve şehirlerine yapacağımız eğitim seyahati öğretmenlerimize ve okulumuza birçok şey katacaktır. Öğretmenlerimizin eğitim kalitesini ve vizyonunu olumlu yönde artırması beklenen eğitimler, izlenimler ve tecrübeler ilçe genelinde de paylaşılacaktır. Avrupa'daki eğitim anlayışını bizzat yerinde inceleyerek ülkemiz şartlarıyla karşılaştırma imkânımız da doğacaktır. En önemlisi de edindiğimiz bilgi, tecrübe ve eğitimin öğrencilerimize olumlu yönde yansıması olacaktır. Çünkü tüm çabamız çocuklarımızın eğitim kalitesini artırmak içindir. Avrupa Eğitiminin başarılı bir şekilde geçmesini temenni eder tüm öğretmen arkadaşlarıma başarılar dilerim" şeklinde ifadelerde bulundu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.