Recent Comments

Bozkır'da 5.317 öğrenci için İkinci Dönem Zili Çaldı


​Tüm Yurt genelinde olduğu gibi ilçemiz Bozkır'da da Bugün 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının ikinci dönem ders zili çaldı. Yurt genelindeki 18 milyon öğrenci gibi ilçemiz Bozkır'da da 5.317 öğrenci  2 haftalık tatilin ardından bugün okula başladı. 


İkinci dönemin başlaması dolayısıyla Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir ve Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Koç kutlama mesajı yayınladı. 

Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir  yayınlamış olduğu mesajında " Eğitim ve öğretim kişilerin toplum içinde etkili bir yer edinmeleri için son derece önemlidir. Sürekli Değişim, Hayat Boyu Öğrenme, Yenilikleri Aramak gibi kavramlar eğitim hayatımıza girmiş ve önem kazanmıştır.
Öyleyse hepimize çok iş düşüyor; sürekli yenilikler peşinde olmalıyız ve öğrenmeyi öğrenmek zorundayız.
Öğrenci; sadece bilgi alan değil, bilgi edinen, edindiği bilgileri ülkemizdeki kurum ve kuruluşlarda  uygulayan, kendi sektördeki yenilikleri yerinde gören, toplum içinde araştırmacı ve örnek kimlik kazanmayı hedefleyen bir olgudur.
Saygı değer öğretmenlerimiz, sevgili öğrenciler sayın velilerimiz 2015 -2016 Eğitim Öğretim Yılının 2. Dönemi  huzurlu, sağlıklı ve başarılarla dolu geçmesini dilerim" dedi. 

Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Koç yayınlamış olduğu mesajında "2015-2016 eğitim öğretim 1.yarı yılının ardından 2.doneme coşkuyla başlamanın mutluluğu içerisinde; değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve tüm eğitim camiamız çalışanlarına başarılar diliyor, faydalı bir dönem geçirmenizi temenni ediyorum" dedi. 


Bozkır ilçesinde 53 Okulda 298 Derslikte 5.317 öğrenciye 294 öğretmen ile ilçe gelinde eğitim öğretim hizmeti verilmektedir.

LYS HAZIRLIĞI
İkinci dönem 8'inci sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 27-28 Nisan 2016'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavları da 14-15 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek. Öğrenciler iki gün boyunca Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, fen ve teknoloji ile yabancı dil olmak üzere altıdersten sınava katılacak. Çoktan seçmeli testlerde öğrencilere her dersten 20'şer soru yöneltilecek ve 40'ar dakika süre tanınacak. Her dersin sınavından sonra ise yarımşar saat dinlenme molası verilecek.

LYS TAKVİMİ
LYS-1 Matematik: 19 Haziran

LYS 2 Fen Bilimleri

LYS-3 Edebiyat ve Coğrafya: 26 Haziran

LYS-4 Sosyal Bilimler: 18 Haziran

LYS-5 Yabancı Dil: 25 Haziran
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.