Recent Comments

Sağlık-Der’den fotoğraf gezisi


​Sağlık-Der Konya Şubesi üyeleri aileleri ile birlikte, Kültür Bakanlığı destekli '2016 Dünya İslam Ülkeleri Turizm Başkenti Konya'nın Büyükşehir Yasasıyla İl Sınırları İçerisine Giren İlçe  ve Beldelerdeki Yerel Kültürel  Ve Turistik Alanlarının Tanıtılması Etkinliği' projesi kapsamında bu hafta sonu Çumra, Bozkır, Hadim ve Taşkent'te fotoğraf gezisi düzenledi.

Bozkır'ın eski camisi, eski köprüsü ve ortasından geçen akarsuyu fotoğraf karelerine girdi.   Şehrin biraz dışında, Bozkır'ı hâkim tepeden gören 'Zengibar Kalesi'  ise görenleri tarihin derinliklerine götürdü. Zengibar Kalesinde gerçek anlamıyla 'tarih yatıyor'.

Hadim ilçesinde ise, ilçeye adını veren büyük İslam âlimi Muhammet Sait Hadim'i Hazretlerinin kabri şerifi ziyaret edilerek ruhuna Fatiha okundu. Türbe ve bölgesinin fotoğrafları çekildi.

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Taşkent ise Pirkondu Tepesi, Kıble Kayası, çağlayan suları eşsiz doğal güzelliklere sahip. Çetmi Şelalesi ise Taşkent'te bağlı Çetmi Mahallesi sınırlarında bulunuyor. Çetmi Şelalesini görenler bu doğal güzellik karşısında kendisini alamadı. Deklanşörler ardı ardına Çetmi Şelalesi başta olmak üzere Taşkent'in doğal ve tarihi güzellikleri için patladı.

Taşkent Belediye Başkanı Sayın Osman Arı, Sağlık-Der ekibi ile  özel olarak ilgilenirken, misafirperverlik gösterip, ikram da bulundu. Başkan Arı, Taşkent'in doğal güzellikleri kadar insani değerlerinin de yüksek olduğunu gösterdi.

Sağlık-Der ekibi Taşkent'ten ayrılırken, bölgeye daha önce gelmedikleri gelip de Çetmi Şelalesine görmedikleri için hayıflanırken, tekrar gelmek için sözleşti.

Dünyada ilk yerleşim birimlerinden biri olarak bilinen Çatalhöyük'ten alınan resimlerle bu hafta ki gezi programı son buldu.

2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya'nın yerel tarihi ve kültürel varlıklarımızın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla çekilen fotoğraflardan 4-5 Haziran tarihlerinde sergi açılacak.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.