Recent Comments

ARICILIK KONFERANSI

Türkiyede arıcılığın duayen ismi Prof. Dr. Muhsin DOĞAROĞLU  konferans için Bozkır'a geliyor.





Konya Arıcılar Birliği Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü Ve Bozkır Belediyesinin katkıları ile 07 Mayıs Cumartesi  saat 14:00 de Bozkır  düzenlenecek olan konferansta  teknik arıcılık yöntemleri ile arı ürünlerinde çeşitlilik ve kalite artırımı üzerine bilgiler sunulacaktır.

Konferansa tüm halkımız davetlidir.

Muhsin DOĞAROĞLU kimdir?

1950 Yılında Tarsus’ta doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Tarsus’ta tamamladı. E.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden 1967-1972 döneminde mezun oldu. Fethiye, Adana ve Ardahan’da Tarım Bakanlığı’na bağlı arıcılık ile ilgili kuruluşlarda Teknik eleman ve Yönetici olarak görevler aldıktan sonra 1977 yılında Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümüne Asistan olarak atandı.
1981 Yılında Arı yetiştiriciliği ve ıslahı üzerine Doktorasını tamamladı. 1983 Yılında T.Ü. Tekirdağ Ziraat Fakültesinde Yard. Doç. olarak görev aldı. 1987 Yılında Doçent 1993 yılında da Profesör oldu.
1982 Yılında İngiltere’de 6 ay ve 1985–86 yıllarında başta İngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde bir yıl süre ile bilimsel araştırma ve incelemelerde bulundu. 1985 Yılında TÜBİTAK Teşvik ödülü aldı.
T.Ü.Tekirdağ Ziraat Fakültesinde göreve devam etmekte iken 2000 yılında emekli olan Prof.Dr. M. Doğaroğlu halen “Doğa Arıcılık Tic. Ltd. Şti.” adlı kendi firmasnda faaliyetlerine devam etmekle beraber 2005-2007 yıllarında TÜBİTAK tarafından desteklenen bir AR-GE projesi kapsamında Ülke düzeyinde konferans, kurs ve saha uygulama çalışmaları yürütmüştür.
Akademik yaşamı boyunca çeşitli konularda birçok bilimsel yayınına ek olarak son yıllarda Ülke arıcılığının gelişmesine ışık tutacak ileri düzeyde arıcılık bilgilerini içeren “Modern Arıcılık Teknikleri” isimli bir kitabı hazırlayarak arıcıların ilgisine sunmuştur. Ayrıca arıcılığın bütün konularında her kesime hitap edecek şekilde görselliğe de önem verilerek hazırlanmış “Çiçekten Sofraya Balın Öyküsü” isimli kitabı Yapı Kredi Kültür Sanat ve Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır.
Halen birçok Ulusal ve Uluslararası kongre ve konferanslara katılan veya düzenleme çalışmalarında yer alan, “Arıcının Sesi” isimli derginin editörlüğünü yürüten Prof.Dr.M.Doğaroğlu evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce biliyor.




Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.