Recent Comments

Bozkır’a iki taşınmazın taşınması yapılacak.


​Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu Bozkır İlçe Kaymakamlığını ve Bozkır Belediyesini ziyaret etti.

Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu Bozkır'a gelerek, Çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler aldı, yapılacak çalışmalar konusunda istişarelerde bulundu. İlk önce Bozkır ilçe Kaymakamlığını ziyaret eden Altunyaldız ve Çolakoğlu, yapılması istenilen çalışmalar hakkında istişarelerde bulunarak, Bozkır İlçe Kaymakamı Mustafa Demir ve Belediye Başkanı İbrahim Gün'ün, Çarşamba Çayının kenarında bulunan 1949 yılında yapılan Zengibar Anadolu Lisesinin ve Meslek Lisesinin ömrünü tamamlaması nedeniyle taşınmasını ve akabinde belirlenen yere 32 derslik yapılması hususunda görüş alışverişinde bulundular.

Bozkır İlçe Kaymakamı Mustafa Demir, ilçede 525 tane öğretmen olduğunu vurgulayarak, bu okulların eğitim alanı olarak belirledikleri yerlere taşınması ve Zengibar Anadolu Lisesinin yıkılarak rekreasyon projesine dahil olması, Meslek lisesisin ise sosyal tesise dönüştürülmesi ilçenin en öncelikli ihtiyaçları orasında yer aldığını belirtti.

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, İlçe olarak ön önem verdikleri projenin rekreasyon projesi olduğunu, projenin yakın zamanda hayata geçirileceğini bu bağlamda Çarşamba Çayı Rekreasyon projesi içinde yer alan Zengibar Anadolu lisesinin taşınması halinde, okulun taşınacağı yerin kamulaştırılmasının Bozkır Belediyesi olarak üstleneceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu, isteğin en kısa zamanda değerlendirileceğini ve bakanlık olarak girişimlerin yapılacağını müjdeledi. Kaymakamlık ziyareti sonrasında Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Bozkır İlçe Kaymakamı Mustafa Demir ve Bozkır Milli Eğitim Müdürü Cengiz Koç taşınması talep edilen okulları yerinde incelediler.

Bozkır Belediyesini ziyaret eden Milletvekili Ziya Altunyaldız, burada Bozkır Belediyesi Meclisine katılarak bilgilendirmelerde bulundu ve Bozkır Belediyesi çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Milletvekili Ziya Altunyaldız, 196 kişilik KYK yurdunun ağustos ayında hizmete gireceğini ve yüksek okula iki bölüm daha kazandırıldığını söyledi. Altunyaldız, "Bozkır bizimle birlikte artık bir başka Bozkır olacak. Bozkır'ı hem üreten, hem yaşatan hem de yaşayan ilçe konumuna getireceğiz. Bunu üretim alanlarımıza, bahçelerimize, sulamalarımıza sahip çıkarak, kollayarak gerçekleştireceğiz. Bozkır'da her şey bizim kontrolümüz altında. Yapılan tüm çalışmaları İlçe Kaymakamımız Mustafa Demir ve Belediye Başkanımız İbrahim Gün ile birlikte istişare ederek gerçekleştiriyoruz. Sizler vasıtasıyla tüm hemşehrilerimizi buradan selamlıyorum"dedi.

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, ilçe genelinde çalışmaları aktararak "kapalı pazar alanımızın %35'i tamamlandı, Şehir Konağımızın %40'ı tamamlandı, tarihi eski belediye binamızın restorasyon çalışmaları başladı, prestij cadde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor, anıt meydan düzenlememiz ihale birimine gönderildi, çay kenarı rekreasyon projemiz ihale birimine gönderildi, ilçe merkezindeki arabaların geçtiği köprümüz DSİ tarafından yenilenme çalışması için proje hazır ihale birimine gönderildi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından aygır pınarının ve akçapınar koruluğunun mesire alanı olması için çalışmalarımız devam ediyor, Mustafa Öz Parkımızın restorasyon çalışmaları tamamlandı, park içindeki bina inşaatı başladı, mevcut Belediye binamızın genişletilmesi için ihale yapıldı yer teslimi yapılacak, ilçemize ikinci etap Toki kazandırılması için çalışmalar son aşamaya geldi ve ihale süreci başladı, İlçemize otogar yapımı için proje çalışmaları devam ediyor, gençlik merkezimizin ihalesi yapılmak üzere, yukarı mahallemizin 10 yıllık sorununa neşter vurarak yollarını ve kaldırımlarını yapıyoruz, tarihi Selçuklu köprümüzün restorasyon çalışmaları ihale tamamlandı, taş ocağımızın kapasitesinin artırımı için konkosörünü yeniliyoruz, eski hamamımızın restorasyon çalışmaları için ihaleye çıktık, hamam sokağımızın yürüyüş yolu olması için ihaleye çıkıldı, hayvan barınağı yapımı için Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor, mezbahanemizin modernizasyonunu gerçekleştirdik, Cumhuriyet mahallemizin bazı yerlerinde kaldırım ve yol çalışmalarımız devam ediyor, arıtma tesisimiz Koski'ye devroldu ve faaliyete geçti, mevcut logomuzu yarışmayla birlikte değiştirme çalışmalarımız devam ediyor,5 mahallemize sentetik çim saha kazandırdık, ilçe genelinde 16 okulumuzun bakım ve onarımını gerçekleştirdik, grup suyunu faaliyet geçirerek 34 mahallemizi içme suyu ihtiyacını gidermek için depo yapım işlemleri devam ediyor, mahallelerimizde yol genişletme çalışmaları devam ediyor, 2015 yılında ilçe genelinde 15 bin metrekareye yakın parke taşı döşemesi gerçekleştirdik, mahallemizin 2015 yılında parke taşı döşemelerini tamamladık ve 24 mahallemizin 2016 yılında parke taşı döşeme işlemlerini tamamlayacağız."diye konuştu.

Programa Ak Parti Bozkır İlçe Başkanı Memduh Çelmeli, Gençlik Kolları Başkanı ve Kadın Kolları Başkanı da katıldı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.