Recent Comments

Bozkır’da Kûtu’l Amâre Zaferi kutlandı.


​Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır Serüstad Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi okulu tarafından Kûtu'l Amâre Zaferinin 100.yılı münasebetiyle yıl dönümü kutlaması gerçekleştirildi.

Bozkır Serüstad Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Okulu tarafından Bozkır Belediyesi Yeni Düğün Salonunda gerçekleştirilen Kûtu'l Amâre Zaferi yıl dönümü programında Şehitler için Kuranı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi ve okul öğrencileri tarafından Kûtu'l Amâre zaferi hakkında piyesler gerçekleştirilirken zafer ile ilgili fotoğraflar ziyaretçilere sunuldu.

Yıl dönümü programı hakkında bilgiler veren okul müdürü Nevzat Gözet "29 Nisan 1916 tarihinde Osmanlı Ordusunun Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zaferidir. Kutul Amare'de 13 bin 300 İngiliz askeri ile 13 general 481 subay esir alınmış ve 40 bini aşkın İngiliz askeri öldürülmüştür.

İlçemizde ve öğrencilerimizde bu zaferin bilincinin oluşması için Okulumuz öğrencileri tarafından yıl dönümü programı gerçekleştirildi. Programımıza katılan misafirlerimize teşekkür ederim" dedi.

Bozkır Belediyesi Yeni Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Belediye Başkan Vekili Mustafa Candan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Özgür Can, Bozkır Milli Eğitim Müdürü Cengiz Koç, Bozkır ilçe Müftüsü Seyit Böğet ve Bozkır'da eğitim gören çok sayıda lise öğrencisi katıldı.

Program Sonrasında Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir öğrencilere hediye taktım etti.





Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.