Recent Comments

DERELİLER KAHVALTIDA BULUŞTU


​Konya- Bozkır Dereliler Eğitim Kültür Turizm Sosyal Dayanışma ve Kalkındırma Derneği 15 Mayıs 2016 tarihinde Konya Kent Konağı 3'te Kahvaltı programı gerçekleştirdi.  Derneğin Kadın Kolları tarafından hazırlanan geleneksel ve yöresel kahvaltılıklar el emeği göz nuru hamur işleri, yöreye ait tuzlu kumpir toplası (tuzlu patates haşlaması), yağlı bittik (pişi), sigara böreği ve çeşitli hamur işlerini evlerinde hazırlayan Dereli hanımlar açık büfe kahvaltı programına katılanlara elleriyle servis yaptılar.

Etkinliğe katılarak dernek faaliyetlerine destek olan tüm Dereliler, derneğin bu tür faaliyetlerini beğendiklerini, bu organizasyonların birlik ve beraberliğin sağlanmasında etkili olduğunu, daha önce biri birini tanımayan insanların bu tür faaliyetlerde tanışarak sosyal dayanışmanın en güzel örneğini verdiklerini belirttiler.

Kahvaltıya katılan Derelilere teşekkür eden dernek başkanı Ali CANKURT yaptığı konuşmada; "dernek olarak çeşitli faaliyetler yaparak hemşerileri bir araya getirdiklerini, kışın soğuk günlerinde 'arabaşı' etkinliği, bahar ve sonbahar ayalarında açık kahvaltı programları, yaz başında ise şenlik yaparak hemşerileri bir araya getirdiklerini, programda emeği geçen kadın kollarımıza ve katılan  tüm hemşerilerimize teşekkür ederim"  dedi.

Ayrıca Ali CANKURT yaptığı açıklamada; 17 Temmuz 2016 tarihinde Meram Dutlukır Pşiknik ve Mesire alanında yapacakları "5. Dereliler Kültür ve Dayanışma Şenliğine" tüm Dereliler ve Derelileri sevenleri davet etti.

Bozkır ve Çevresi Dernekler Federasyonu Başkanı Burhan YILMAZ'da; "Dere Derneğinin tüm faaliyetlerinin çok katılımlı olduğunu,  bununda biz Bozkırlılara gurur verdiğini, tüm derneklerimizin gerek Konya'da gerekse İstanbul'da yaptığı faaliyetlerle örnek teşkil ettiğini, Bozkırlı olmanın tatlı gururunu yaşadıklarını"  ifade ederek; "Bozkır'lı her zaman en iyisini yapar, Bozkır'lı bulunduğu yerde her zaman en iyisidir, Dünya'da Türk olmak, Türkiye'de Konya'lı olmak, Konya'da Bozkır'lı olmak ayrıcalıktır" diyerek katılımcılara Yeşil Bozkır dergisinin yeni sayısını hediye etti.

Yapılan duanın ardından Dereliler bir sonraki etkinlik olan 5. Dereliler Kültür ve Dayanışma Şenliğinde buluşmak üzere sözleşerek ayrıldılar.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.