Recent Comments

Çanakkale 1915 savaş malzemeleri müzesi Bozkır’da.


​Müzenin açılışını Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır Garnizon Komutanı Özgür Can, Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Koç yaptı.

Açılıştan sonra müzeyi gezen protokol, müzede bulunan savaş malzemeleri hakkında bilgiler aldı. Müze sahibi Cengiz Yürükaslan, müzede bulanan savaş malzemelerinin çok önemli olduğunu söyleyerek, "burada öyle bir iki malzememiz var ki, Çanakkale'deki müzelerimizde bulunmuyor. Burada çocuklarımıza sergileyeceğiz. Bu savaş malzemelerini gören çocuklarımız Çanakkale Savaşını daha iyi anlayacak, kendinde yorumlayacaktır. Müzemiz Bozkır'a hayırlı olsun" diye konuştu.

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, bu yıl 84 öğrenci ve 12 öğretmeni Çanakkale gezisine gönderdiklerini belirterek, "Çanakkale gezisine gidemeyen, oraları görme, anlama ve yorumlama fırsatı bulamayan Bozkırlı çocuklarımız, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız için Çanakkale Savaş Malzemeleri müzesini Bozkır'a getirdik. İnşallah müzemizden güzel bir şekilde yararlanılır. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Müzeye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla, okullardaki öğrenciler 50 kişilik gruplar halinde müzeye getirilip müze anlatılıyor.

Çanakkale 1915 101. Yıl savaş malzemeleri müzesi her 08-11 Haziran tarihine kadar, 09.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak sergilenecektir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.