Recent Comments

HÜZÜNLÜ BİR BAYRAMA GİRERKEN

Ali Dutal
         Aşağıdan gelir omuz omuza
         Çiğdem de karışmış güle nergize
         Benden selam olsun o vefasıza
         Baba bayramınız mübarek ola
         Gönlüm, "Bayram Sevincini" anlatan bir yazı paylaşıp bayram kutlaması yapmak isterdi; ama olmadı, olmuyor…
         Geçen Kurban Bayramını hüzünlü geçirmiş; her gün ülkemizin bir tarafına giden şehit cenazeleri hepimizin yüreğini acıtmış, ocaklara ateş düşmüştü. Bu bayrama girerken de aynı hüzün aynı acı katlanarak devam etmektedir.  Yine her gün şehitlerimiz gelmeye, şehirlerimizde bombalar patlamaya devam etmektedir. Hani duygulu bir türkü vardır;
         Bayram gelmiş neyime anam anam garibem
         Kan damlar yüreğime anam anam garibem
         Yaralarım sızlıyor anam anam garibem
         Gülmek benim neyime anam anam garibem
         Toprağa düşen şehitlerimizin arkalarında bıraktıkları; acılı eşler, analar, babalar, çocuklar! İnanın, içimi acıtan, yüreğimi sızlatan sizlerin acısı sizlerin hasreti! Onlar peygamberler makamı olan, "Makam-ı Mahmud"a, şefaat makamına kavuştular. Allah'ın izniyle, geride bıraktıkları sizlere şüphesiz şefaat edecekler. Yüreğinize taş basın ama sakın mahzun olmayınız!
         Melun terör örgütüne karşı kahramanca savaş veren askerlerimizin, polislerimizin ve diğer güvenlik güçlerimizin yakınları, Yüce Rabb'im hepinizi sevdiklerinize kavuştursun, yardımını üzerlerinden eksik etmesin. İnşallah bu kalleş, çirkin terör örgütünün sonu gelir, bu kahredici savaş en kısa sürede biter.
         Sizler endişe içinde bayramı geçirirken toplumun bazı kesimleri seyran içerisinde gülerek, eğlenerek geçirecekler.  Bir tarafta ülkesini, insanlarını düşmanlara karşı korumak için savaşanlar, şehit olanlar; acılı yakınlar; öbür tarafta ise ülke yansa umurunda olmayıp oyunda oynaşta olanlar…
         İnsanların duyarsızlığına, hiçbir şeyin umurlarında olmadığına isyan ediyor bir şey yapamamanın ıstırabını en derinden yaşıyorum. Toplum olarak tasaya, sevince ortak olmaktan çok uzaklaştık; günlük kaygılar hepimizi duyarsızlaştırmış ve en vahimi sorumsuzlaştırmıştır. Çok uzatmak istemiyorum, her şeye rağmen hüzünlüde olsa Ramazan Bayramına girmiş bulunmaktayız.  
         Başta şehit yakınlarımızın acılı aileleri olmak üzere; ülkemiz ve insanımızın huzuru için savaşan güvenlik güçleri, aileleri ve tüm Müslümanların Ramazan Bayramını kutlar; Yüce Rabb'imden herkesin sevenlerine sağ salim kavuşmalarını en içten duygularımla niyaz ederim.          
         Tüm bayramlarımızın bayram sevinciyle geçmesi temennisiyle saygı ve  selamlarımı sunarım.        
         Ali Dutal
        
        

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.