Recent Comments

O Gece Bozkır’da Minarelerden ard arda Ezan ve Sala sesleri yükseldi


​15-16 Temmuz akşamı darbe girişimi sonrası Bozkır'daki camilerimizde ard arda ezanlar ve salalar okundu. İlçemizde halk darbe girişimine karşı tek yürek oldu.
Bozkır Ulu Cami'de okunan ilk ezan sonrası, Bozkır'daki diğer camilerimizde de ezan ve  sala sesleri ard arda yükseldi. Vatandaşlar, Bozkır'ın Cadde ve sokaklarında attıkları sloganlarla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına kulak verilmesini ve demokrasimize sahip çıkılmasını isterlerken, Allah ve Muhammet (s.a.v) aşkına sokağa çıkmalarını istediler.

O GECE BOZKIR'DA EZAN ve SALA SESLERİ YÜKSELDİ
Darbe girişimi sonrası Türkiye genelinde olduğu gibi Bozkır'da da halk sokağa akarken, camilerden de sala sesleri duyulmaya başlandı. Bozkır'daki camilerimizde biri sustuğunda diğeri ezan ve salaya başlıyordu. Hızla tüm camilere yayılan sala sesleri Bozkır'ı ayağa kaldırdı. Bozkır'da herkes sokaklara ve anıt meydanına akın ederken, tek yürek olup, Devletine ve milletine bir kez daha sadakatini gösterdi.

O GECEKİ OKUNAN EZAN ve SELANIN MANASI NEYDİ?
Televizyon ve internetin olmadığı zamanlarda ezan ve sala haber veren bir yöntem olduğu belirtilirken, İslam'da da sala Cuma ve ölüm dışında okunursa birlik ve beraberlik çağrısı olduğu da öğrenildi. Bozkır'da da Camilerimizin minarelerinden yükselen ezan ve sala sesleri; Alçak, şerefsiz, kansız vatan hainlerinin darbe girişimi yapmaları üzerine, halkımız ilçenin kent meydanına akın etti. Böylece birlik ve beraberlik içerisinde her görüşten insan sabaha kadar Anıt Meydanında kurulan TV'den gelişmeleri an ve an takip ederek beklediler.




Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.