Recent Comments

Bozkır'da Yaz Kur’an Kurslarının Kapanışı yapılan geceyle sonlandırıldı.


Konya'nın Bozkır ilçesinde yatılı Yaz Kuran kurslarında eğitim gören Kuran Kursu öğrencilerin kapanış programı Bozkır ilçe merkezinde gerçekleştirilen geceyle sonlandırıldı.



Bozkır ilçe Anıt meydanında gerçekleştirilen kapanış programını ilçe merkezindeki yatılı kuran kurslarında okuyan öğrenciler gerçekleştirdi.

Gece'de Yaz Kuran Kurslarının kapanış konuşmasını gerçekleştiren Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Görür "İlçemizde Derneğimiz olarak yaz kursları için 100 kişilik bir kontenjanımız var ancak bu kontenjanın üstünde bir ilgi olması hasebiyle yer sorunun çözülmesi durumunda Dernek olarak gerçekleştirilen yatılı Kuran Kursu projesine destek vereceğimizi İlçe Müftümüz Seyit Böğet'e belirttik. İlçe Müftümüz  ilçe Kaymakamımız Mustafa Demir'e durumu anlattığında Milli Eğitim Müdürlüğünden de olur alınarak yatılı öğrenci yurtlarımızı yatılı kuran kursu projemize tahsis ettiler.

Yapılan bu yardım ve destekler ile ilçe Müftülüğümüz ve Derneğimiz tarafından gerçekleştirilen yaz Kuran Kursları kapanış gecesini gerçekleştiriyoruz.

Dernek olarak bu sene yatılı olarak gerçekleştirmiş olduğumuz Yaz Kuran kurslarının farkını ve önemini gözlerimizle gördük, daha verimli ve faydalı bir eğitim için yatılı kuran kursları büyük önem taşıyor. Bu programın gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

İlçe Müftüsü Seyit Böğet yapmış olduğu konuşmasında  "İlçemiz Bozkır'da ilk defa yatılı Kuran Kursu eğitimini gerçekleştirdik. Hepimiz gördük ki yaz kursunun faydalı olabilmesi için mutlaka yatılı olması gerekiyor. Yatılı Kuran Kursunda eğitim alan öğrencilerimiz iki temel kaynak olan Kuran ve Sünnetten daha fazla faydalanmış oluyorlar. Bu çalışmada emeği geçen başta Kaymakamımıza ve Kaymakamlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve gecesini gündüzünü katarak mesai kavramı gütmeden öğrencilerimize dersleri veren hocalarımıza teşekkür ederim" dedi.

Yaz Kuran kursları kapanış programında yaz boyunca Kuran ve Ahlak bilgisi eğitimi alan Yaz kuran kursu öğrencileri kapanış gecesinde Kuranı Kerim Tilaveti, Şiirler, İlahiler ve hadisi şerifler okudu.

Bozkır İlçe Müftülüğü ve Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu ve Radyo Sunucusu Aslan Mustafam'ın sunumunu gerçekleştirdiği Yaz Kur'an Kurslarının Kapanış gecesine Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır Emniyet Amiri Veysel Öz, Ak Parti ilçe Başkanı Memduh Çelmeli, Kurum ve kuruluşların personelleri, yaz kuran kursu velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede başarılı olan öğrencilerimize ve projeye yardım desteklerini esirgemeyen katılımcılara Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği tarafından plaket takdim edildi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.