Recent Comments

Bozkır'ın Demokrasi Gazisi Bayram Korkmaz Yaşadıklarını Anlattı


İstanbul'da çalışan Bayram Korkmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde yaralandıktan sonra ailesini görmek için Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Yazdamı köyüne geldi.

Haberin Tüm Fotoğrafları!!!

Haberin Videosu!!!

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece, arkadaşları ile Boğaz köprüsüne giden Korkmaz, darbe girişimcileriyle mücadelesi sırasında yaralanarak "demokrasi gazisi" oldu.

Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "15 Temmuz gecesi saat 23.00 sularında Sultançifliğin'de bir cafede arkadaşlarla beraber oturuyorduk. Televizyonda Boğaz köprüsünün askerler tarafının kapatıldığını şaşkınlıkla izledik." dedi.

Daha sonra bu olayın darbe teşebbüsü olduğunu ve sivil halkın darbe teşebbüsünü önlemek için sokaklara koştuğunu görünce arkadaşlarıyla beraber girişimi önlemek için saat 00.00 civarında Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçtiğini ve askerlerin yolu kestiği yere vardıklarını belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

"Köprüde mahşeri bir kalabalık vardı, 7'den 70'e çocuğundan ihtiyarına ve gencine varıncaya kadar vatanını devletini ve milletini savunmak için herkes oradaydı. Kalabalıktaki arkadaşın teki sordu siz niye böyle yapıyorsunuz, siz kimin askerisiniz dedi? Bu söz üzerine askerlerin içindeki bir rütbeli hakaret ederek vatanı satıyorsunuz diye çıkıştı. Halk olarak askerlere doğru ilerlediğimizde bize silah doğrulttular ve sonrasında sivil halka ateş edilmeye başlandı. Köprüye destek için gelen askeri bir otobüsü durdurduk ve durdurma sonrası askeri otobüsten açılan silahın yerden sekmesi sonucu bir kurşunla bacağımdan yaralandım. Allah bir daha devletimize ve milletimize yaşatmasın, Allah'ım bir daha göstermesin. Bizimde bu bir gelenektir konu vatansa gerisi teferruattır. Ne arkada iki çocuk kalmış ve yarın ne olacağı pek önemli değildir. Zaten vatan olmasa namus olmaz ırz olmaz."


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.