Recent Comments

GAZİLER DE ÖTV'SİZ ARAÇ İMKANINDAN YARARLANSIN


​Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Bozkırlı Hemşehrimiz Sayın Mustafa KALAYCI'nın, TBMM'de görüşülen Torba Düzenleme üzerine yaptığı konuşmada "Polislerimiz ile Şehit Aileleri ve Gazilerimiz" hakkında gündeme getirdiği konular şu şekildedir;

POLİSLERE SADECE ÖVGÜ DEĞİL, 3600 EK GÖSTERGE VERİLMELİ
Polislerimize, her daim haklı olarak övgüler düzülmektedir ancak polislerimiz sadece lafla taltif edilmekte, yıllardır yaşadıkları mağduriyet bir türlü giderilmemektedir. Ağır çalışma şartları, geçim sıkıntısı ve ödenemeyecek boyuta yükselen borçları nedeniyle bunalıma giren polisler vardır. AKP hükûmetleri, geçmişte sözler de vermiş olmasına rağmen polislerimizin, özellikle de emekli polislerimizin sıkıntılarını çözecek bir düzenlemeyi yapmamıştır.

Polislerimiz emekli olunca maaşı yarı yarıya düştüğünden yaş haddine kadar çalışmak zorunda kalmaktadır, emekli olunca da şiddetli geçim sıkıntısı çekmekte, yeniden iş bulabilmek, gelir elde edebilmek için çabalamaktadır. Emniyet mensuplarının başlıca isteği, ek göstergelerinin yükseltilmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesidir. Polislerimiz birlikte kahramanca mücadele verdikleri astsubaylara verilen 3600 ek göstergenin kendilerine de verilmesini istiyorlar.

MHP olarak, emniyet çalışanlarının özlük haklarını ve çalışma şartlarını iyileştirecek, polislerimize 3600 ek gösterge verilmesini de içeren düzenlemenin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Polislerimize, şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize hep beraber sahip çıkalım.

GAZİLER DE ÖTV'SİZ ARAÇ İMKÂNINDAN YARARLANDIRILMALI
Terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizin eş veya çocuklarından birisi, eş ve çocuğu yoksa ana veya babasından birisi tarafından ÖTV'siz araç alımına imkân sağlanmaktadır. Bu düzenleme Milliyetçi Hareket Partisinin vaatleri arasında yer almakta olup terörle mücadelede gazi olanlara da bu imkânın verilmesine yönelik önergemiz maalesef kabul edilmemiştir. Gaziler de eşitlik gereği ÖTV'siz araç imkânından yararlandırılmalıdır.

BAZI GAZİLERİMİZİN PROTEZ MAĞDURİYETİ GİDERİLİYOR
3713 sayılı Kanun kapsamına girmese dahi atış, tatbikat veya diğer ateşli silah yaralanmaları nedeniyle malul olan vazife ve harp malullerinin de ihtiyacı olan her türlü ortez, protez ve diğer iyileştirici araç ve gereçlerin herhangi bir kısıtlama getirilmeksizin Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanması öngörülmektedir, böylelikle bazı gazilerimizin önemli bir mağduriyeti giderilmektedir.

ŞEHİTLERİN TÜM ÇOCUKLARINA İSTİHDAM İMKANI VERİLMELİ
Türk milleti için, şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış kahramanlar demektir. Son yıllarda şehit aileleri ve gazilere yönelik çok önemli yasal düzenlemeler yapılmış ancak hâlen çözüm bekleyen bazı sorunlar bulunmaktadır. Şehitlerin çocuklarının sadece birine istihdam hakkı tanınmakta, diğerlerine sahip çıkılmamaktadır. Şehitlerin tüm çocuklarının devlet kurumlarında istihdam edilmesi sağlanmalıdır.

ŞEHİT VE GAZİLERİN ANA VE BABALARININ AYLIĞI ARTIRILMALI
Şehitlerin ve gazilerin ana ve babalarına bağlanan aylık her biri için asgari ücretin net tutarından az olmamak üzere artırılmalıdır.

GAZİLERİMİZE 3600 GÜNDE EMEKLİ OLABİLME HAKKI TANINMALI
Maluliyetlerinden dolayı sıkıntı çeken gazilerimiz yaşlılık aylığı almak için zor şartlarda çalışmaktadır. Engellilere sağlanan haklardan istifade eden bir kısım gazimiz 3600 prim gün sayısıyla yaşlılık aylığı almaktayken diğer gazilerimiz bu haktan yararlanamamaktadır. Gazilerimize 3600 günde emeklilik hakkı tanınmalıdır.

KORE VE KIBRIS GAZİLERİNE AYRIMCI UYGULAMA GİDERİLMELİ
Kore ve Kıbrıs gazilerimize yapılan ayrımcı uygulama giderilmelidir. Bu çerçevede, muharip gazilerin -sosyal güvencesi olsun olmasın- hepsine aynı tutarda şeref aylığı ödenmelidir. Devlet Övünç Madalyası alanlara şeref aylığı bağlanmalıdır.

ORDU VE POLİS VAZİFE MALULLERİNİN MAAŞI ARTIRILMALI
2013 yılında 6495 sayılı Kanun'la getirilen düzenlemeler neticesinde vazife malullerinin aylıklarında iyileştirme yapılmış ve yüzde 25 zam verilmiştir ancak rütbeli ordu ve polis vazife malulleri maalesef bu artıştan yararlanamamıştır. Ayrıca, memur olarak çalışanların da aylıkları kesilmektedir. Ordu ve polis vazife malullerinin de yüzde 25 maaş artışından yararlandırılması ve çalışmaya başladıklarında aylıklarının kesilmemesi için düzenleme yapılmalıdır.

MALUL SAYILMAYAN GAZİLERİMİZE HAKLAR VERİLMELİ
Terörle mücadelede malul sayılmayacak derecede yaralanan, malul sayılmayan gaziler hiçbir haktan yararlanamamaktadır. Yüzde 40'ın üzerinde sakatlık oranı olan ve malul sayılmadığı için aylık bağlanmayan gazilerimiz bulunmaktadır. Terörle mücadelede büyük kahramanlık gösteren, malul sayılmayan gazilerimize kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için aylık bağlanmalı, öncelikli iş hakkı tanınmalı, onurla taşıyacakları "gazi" ibareli seyahat kartı ve faizsiz konut kredisi hakkı verilmeli, özellikle de sağlık hizmetlerinde katılım payı muafiyeti tanınmalıdır.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.