Recent Comments

MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİMİZ VE BUGÜN YAŞADIKLARIMIZ

Ali DUTAL

         Son darbe girişimi ile birlikte yaşadığımız ihanetler; özellikle de okumuşların ihaneti Eğitim Sistemimizi yeniden değerlendirmenin gerekliliğini ortaya koymaktadır. Milli Eğitim Sistemimizin en temel sorunu; milli ve manevi değerlerimizin çocuklarımıza aktarılamamasıdır.

         Genel anlamda, milli eğitim; milletin, milli ve manevi değerlerini, kendi evlatlarına aktaran; aktarılan değerlerin yaşatılmasını sağlayan eğitimdir.

    Ülkenin geleceği, büyümesi, kalkınması bu eğitimin ne ölçüde verilip verilmediğine bağlıdır.

    Onun için, milletler; kendi milli eğitim sistemini oluştururken, milli ve manevi değerlerin çocuklara öğretilmesini, öncelikli amaç olarak benimsemişlerdir.

    Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçlarında da "….Türk Milleti'nin millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan yurttaşlar olarak yetiştirmek," önceliği olarak ortaya konulmuştur.

    Devlet; milli eğitim politikalarını bu temel üzerine oturtmalı, tüm hükümetler programlarını bu temel üzerine bina etmelidir.

    Türk Milleti'nin; öz değerlerini koruması, devletimizin bekası; nesillerimize milli ve manevi değerlerimizin aktarılmasıyla daim olur.

    Buraya kadar her şey tamam; ancak, milli eğitim sistemimiz değerlerimizin aktarılmasında ne derece etkili; maalesef toplum olarak yaşadığımız bunalımlar, sistemin amaçlarına uygun olarak işlemediğini bütün çıplaklığıyla ortaya koymaktadır.

    Yine maalesef; okullarımız, sınavlara hazırlama merkezleri olarak çalışmakta ve bütün başarı değerlendirmeleri bu minval üzerine yapılamaktadır.

    -Hainlerin, devlet ve millet düşmanlarının kahir ekseriyetinin okumuşlardan çıkması sizce manidar değil mi?

    -Allah aşkına, kendinizi nasıl tanımlarsanız tanımlayın; solcu olun, sağcı olun, siyasi tercihleriniz ne olursa olsun hiç önemli değil; söyleyin, bu bunalımları niye yaşıyor bu ihanetler niye ?

    Bir şeyler eksik, bir sorun var; birbirimizi suçlamakla eksikleri tamamlayamayız, sorunları gideremeyiz! Sistem eleştirisi yaparken birilerini, kurumları suçlayarak değil; hepimiz kendi sorumluluğumuz nispetinde önyargılarımızdan sıyrılarak üzerimize düşenin fazlasını yapmalıyız, en azından duyarlı olmalıyız!

    Amacım ne birilerini suçlamak ne de siyasi bir polemiğe girmek değil; samimi ve içtenlikle duygu ve düşüncelerimi ortaya koymaktır. Düşüncelerim isabetli olmayabilir; ancak, safiyanedir.

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.