Recent Comments

Sudanlı İbrahim "Bozkır Akkiseliyim"


​Sudanlı İbrahim'in şaşırtan Türkiye sevdası. İbrahim, Demokrasi nöbetlerinde de en önde yer aldı.


Sudan vatandaşı İbrahim, 2002 yılında geldiği Türkiye'de işini kurduktan sonra Türkiye'ye yerleşti. Vatan sevgisi ve milliyetçiliği ile görenleri şaşırtan İbrahim, "Türk bayrağı bütün Müslümanların bayrağıdır. Ben bu bayrak altında yaşamaktan çok mutluyum" dedi. İbrahim, Demokrasi nöbetlerinde de en önde yer aldı.

Konya'nın tanınan simalarından 42 yaşındaki Sudan vatandaşı İbrahim Ömer, 2002 yılında Türkiye'ye ailesiyle birlikte gelerek yaşamaya başladı. Konya'ya yerleşen Sudanlı İbrahim, Konya'yı çok sevdiğini ve kendisini Konyalı olarak gördüğünü dile getirdi. Evli ve iki çocuk babası olan İbrahim, anne ve babasını da Türkiye'ye getirmeyi düşündüğünü söyledi.  İlk olarak Aykent Ayakkabı sanayisinde ayakkabıcılık yaparak geçimini sağladığını anlatan İbrahim, "O zamanlar buraları tanımadığım ve dil bilmediğim için bazı problemlerle karşılaştım. Daha sonra zamanla alışmaya ve Konya'da arkadaşlarım olmaya başladı. İş arkadaşlarım bana dil öğreterek Konya'ya çabuk alışmamı sağladılar. Daha sonra arkadaşlarım bana dış ticaret yapabileceğim konusunda fikirler verdiler. Zamanla Konya'ya alıştıktan sonra Şekerleme imalatı yapan bir fabrikayla anlaştım. Fabrikada, pazarlama bölümünde çalışmaya başladıktan sonra pazarlama bölümünde dış ticaret yapmayı öğrendim. Buradan ayrıldıktan sonra, bazı Türk arkadaşlarımla şekerleme ve çikolata ihracatına başladım. Şu anda Türkçe İngilizce ve Arapça bildiğim için bazı Arap ülkelerine ve Sudan'a şekerleme ticareti yapıyorum" dedi.

"AKKİSELİ OLDUM!"
Aslen sudanlıyım, fakat bundan sonra Konya - Bozkır Akkiseliyim" diyerek, Akkiselileri öven İbrahim Ömer, sıcak tavırları, insanlıkları ve babacan olmalarından kendisini Akkiseli gibi hissettiğini söyledi. İbrahim, "Akkiselilerin dik duruşları ve insanlıkları benim hoşuma gitti ve Türkiye'de yaşadığım için memleketimi Akkiseli olarak belirledim. Akkiseliler sağlam adam ve bende bundan sonra Akkiseliyim" dedi. Akkiselileri kardeşi gibi gören İbrahim, Tüm Akkiseliler ve Türk vatandaşlarına sevgi mesajları gönderdi.


"15 TEMMUZ'DA BAYRAĞI KAPTIM, MEYDANLARA İNDİM"
Türkiye'nin Müslümanlara sahip çıktığını ifade eden İbrahim, "Türkiye Müslümanlar için çok önemli bir ülke" dedi. 15 Temmuz gecesini anlatan Ömer, "Bir arkadaşım Ürdün'den geldi ve ben onu havaalanından aldım ve bir otele yerleştirdim. O esnada bana Türkiye'de olan biteni anlatan bir mesaj geldi. Ben arkadaşımı otelde bıraktım ve dışarı çıktım. Daha sonra ailemin yanına gittim. Televizyonda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkın çağrısını izledim. O anda bir Türk bayrağı aldım ve bu memleket bizim dedim, meydana koştum. Evden çıkarken çocuklarım 'Baba neler oluyor!' dedi. Bende çocuklarıma inşallah bir şey olmaz, Allah Türkiye'yi korur diyerek çocuklarıma teselli verdim. Meydana giderken ülkemiz kötü duruma düşmez ve inşallah Suriye gibi olmayız diye dua ettim.  Meydanlarda sabaha kadar bekledikten sonra Kapı Camiinde Sabah namazı kıldım ve eve gittim. Daha sonra televizyonu açtım, Allaha şükür, Allah bize yardım etti. Dünyada da gördüm ki diğer Müslümanlar bizlere dua etmiş. Allah kötü düşünenlerin gözlerini kapattı ve bizlerin gözlerini açtı. Bu günleri geri gördüğüm için çok mutluyum" şeklinde Türkiye sevgisini anlattı.

"TÜRK BAYRAĞI MÜSLÜMANLARIN KILICIDIR"
Türk bayrağı benim için Müslümanların kılıcı gibi görüyorum" diyen Ömer, "Türk milleti Müslümanların kılıcı gibi. Bu bayrak dünya Müslümanları için çok önemli. Bu dünyada tüm Müslümanların gözü bu bayrak üzerinde. Başka yerden Müslümanların bir şey beklediği yok. bu bayrak ne olursa olsun dik dursun, bizler ne olursa olsun Türk bayrağı için çalışacağız" ifadelerin kullandı.

"ERDOĞAN TÜM MÜSLÜMANLARIN LİDERİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini aktaran Ömer, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Allah yardımcısı olsun" diyerek dua etti. Ömer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun ömürler dileyerek, "Erdoğan, Tüm dünyada tek liderdir" dedi. Sudanlı İbrahim, "Cumhurbaşkanımız ne olursa olsun Müslümanların ve Türklerin başında olması gerekiyor. Bizler için Recep Tayyip Erdoğan'dan başka lider yok. Biz Erdoğan'ı tüm Müslümanların lideri olarak görüyoruz. Allah kötüleri bizlerden ve Cumhurbaşkanımızdan uzaklaştırsın. Allah bize her tarafta yardımcı olsun" şeklinde konuştu.

"MAÇTAN ÖNCE YEMEK YİYEMİYORUM"
Sempatik tavırları ve Konya Spor sevgisiyle, vatandaşların gönlünde taht kuran İbrahim Ömer, fanatik Konya Spor taraftarı olduğunu söyledi. Konya spor taraftarı olan İbrahim Ömer, "Konya Sporu Konyalı olduğum için en az Konyalılar kadar seviyorum. Konyalı olmak çok ayrı bir duygu. Konya Spor maçlarına gidiyorum ve desteğimi sonuna kadar sürdürüyorum. Konya Spor'un maçı olduğu gün yemek yemediğini anlatan Ömer, "Maç günleri, maçtan önce yediğim yemeklerden tat almıyorum. Maç bitecek ve ondan sonra yemek yiyeceğim. Maç başlamadan heyecandan yemeklerin tadını asla alamıyorum" dedi.

 Sami Gediz – Memleket
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.