Recent Comments

Türkiye’ye Örnek Yaz Okulu’nda 25 Bin Öğrenci Yaz Tatilini Dolu Dolu Geçiriyor


​Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu, Konya merkez ve ilçelerde 25 bin öğrencinin katılımı ile yoğun bir dönem geçiriyor. Yaz aylarını sanat, dinimiz-değerlerimiz ve spor eğitimleri ile faydalı bir şekilde değerlendiren öğrenciler, şehir merkezi ve ilçelerdeki tarihi eserleri gezerek bilgi sahibi olurken ortak sınavlarda öğrendiklerini test ediyor, turnuvalarda ödüller kazanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin merkez ve ilçelerde gerçekleştirdiği Genç KOMEK Yaz Okulu, 25 bin öğrencinin katılımı ile yoğun bir dönem geçiriyor.

Konya'daki 8-16 yaş arası öğrencilerin tatillerini hem öğrenerek hem de eğlenerek en verimli şekilde değerlendirmelerine imkan veren Genç KOMEK Yaz Okulu, Konya merkez ve ilçelerdeki 98 farklı noktada yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da binlerce gencin yaz aylarını sanat, dinimiz-değerlerimiz ve spor eğitimleri ile faydalı bir şekilde değerlendirdiğini söyledi. Türkiye'de bu kapsamdaki en büyük ve en önemli yaz okulu olan Genç KOMEK Yaz Okulu'nun öğrencilere eğitimlerin yanında; doğa kampları, kariyer buluşmaları, Şehrimi Tanıyorum turları düzenlediğini belirten Başkan Akyürek, öğrencilerin manevi olarak eğitilmesinin yanında eğitim hayatlarına da katkı sağlandığını dile getirdi. Genç KOMEK Yaz Okulu'nun her yıl belli bir müfredata tâbi olarak çocukların her anına yönelik eğitimler, yayınlar, sanatsal ve sportif faaliyetleri yaş gruplarına özel olarak verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, bu yılki eğitimlerin yarısını Kur'an-ı Kerim ve değerler eğitiminin, diğer yarısını sanat ve sporun aldığını kaydetti.

ÖĞRENCİLERE KÜLTÜR TURU

Genç KOMEK Yaz Okulu, şehir merkezi ve ilçelerdeki tarihi mekanlara düzenlenen gezi programlarıyla öğrencilerin hem eğlenceli vakit geçirmesini sağlıyor, hem de kültürlerini geliştiriyor. Öğrenciler, öğretmenleri ve rehberler gözetiminde Mevlana Türbesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Bilim Merkezi, Sille gibi mekanların yanında; Beyşehir, Eflatunpınar ve Çatalhöyük'ü de gezdi.

TURNUVALAR VE ORTAK SINAVLAR DÜZENLENİYOR

Yaz tatillerini Genç KOMEK'te geçiren öğrenciler, Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma, Siyer ve Temel Dini Bilgiler, kısa film, fotoğraf, satranç, futbol, yakan top, voleybol dallarında turnuvalara katılarak ödüller kazanıyor. Yaz tatilini hem eğlenerek hem öğrenerek geçiren Genç KOMEK Yaz Okulu öğrencilerinden 16 bin 616'sı Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerinden yapılan ortak sınavda ter döktü. Sınavlarda ilk üçe giren öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verilecek.

3 MODÜLDE EĞİTİM VERİLİYOR

Dinimiz ve Değerlerimiz modülüyle temel dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim eğitimi, Spor modülüyle futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, yüzme gibi branşlarda spor yapma imkanı bulan öğrenciler, Sanat modülüyle de yeteneklerini keşfedebilecekleri resim, ebru, hat, seramik, örgü, gibi 20 farklı branştan birini yapıyor. Öğrenciler, müzik dersleriyle ise ud, keman, ney, gitar gibi enstrümanları çalmayı öğreniyor.

Genç KOMEK Yaz Okulu 19 Ağustos'a kadar eğitim ve faaliyetlerini sürdürecek.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.