Recent Comments

CAN CANDIR






15 Eylül 2016 günü Dere Köyü Dikilitaş Yaylasında bir evin önünde bulunan eski bir çukura düşen eşeği kurtarmak için seferber olan yayla ahalisi tüm çabalara rağmen kuyuya düşen eşeği çıkaramadı. Bu esnada cep telefonu ile 110 komuta merkezini arayan duyarlı vatandaşın ihbarı üzere Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet sunan Bozkır İtfaiye Amirliği eşeğin kurtarılması için bir ekip görevlendirilir.


Bozuk ve sürekli tırmanma yoluna rağmen 45 dakika gibi kısa bir süre içerisinde olay yerine ulaşan itfaiye ekibinin kuyuya düşen eşeği kurtarır iken adeta kuyudaki canlının bir insan gibiymişcesine hassasiyetle ve özveri ile çalışması yayla ahalisinin olumlu tepki ve takdirini kazandı.

 Yayla ahalisi ve Bozkır İtfaiye Ekibinin 25 dakikalık bir çalışma neticesinde kuyuya düşen eşek kurtarma esnasında hiç bir zarar görmeden kuyudan çıkarıldı.

Olay yerinde bulunan  yayla ahalisi  "bir eşek için itfaiye gelmez" diye düşündüklerini fakat hem itfaiyenin gelmesi hemde gelen ekibin kurtarma esnasında "can candır"diyerek  gösterdiği  hassasiyeti gördükten sonra "Allah devletimize zeval vermesin, eskiden olsa adam ölse bile gelmezlerdi" diyerek olumlu görüşlerini bildirdiler.


Olayın  başından sonuna kadar gören birisi olarak Büyükşehir Belediyesi Bozkır İtfaiye Amirliğine www.siristat.com adına  teşekkür ederim.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.