Recent Comments

AKÇALAR HALKININ BAŞI SAĞOLSUN


​Acımız çok büyük. Hem de öyle çok büyük ki trafik canavarı bir aileden tam 4 kişiyi bir anda aldı götürdü yanında. Benimde köyüm olan Akçalar mahallesinden Ali Karakoç, Babası Mevlût Karakoç, annesi Rahime Karakoç ve eşi Nuray Karakoç Konya Antalya yolunda geçirdikleri trafik kazası sonucunda hayatlarını kayıp ettiler. Hepsinin yaşları farklıydı ama yaşadıkları kader aynıydı. Rabbim Karakoç ailesinin geride kalan fertlerine büyük sabır versin. Bu acının tarifi yok maalesef. Kim derdi ki aynı aileden 4 kişi aynı gün vefat edecek diye? İnsanoğlunun nerede ne zaman ne olacağını kimse bilemez. Rabbim alın yazımı yazdığı vakit bunu hiç kimsenin değiştirmeye ne gücü yeter ne de dermanı. Kaza yapan aracın içerisinde bir kişi daha vardı ki o da Ali Karakoç abimin 12 yaşındaki kızı Rahime Nur Karaca.  Kendisi yaralı olarak kurtulduğu kazadan sonra Manavgat Devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Rahime kızımızın annesini, babasını, dedesini ve babaannesini alan trafik canavarına lanet olsun. Sen nasıl bir şeyin ki öyle milyonlarca ailenin yok olmasına sebep oluyorsun. Rabbim inşallah küçük kızımıza tez zamanda şifalar versin. Sosyal medya hesabından kazadan bir gün önce arkadaşlarıyla birlikte çektirdiği resmi paylaşan Rahime Nur etrafa gülücükler saçıyordu. Fakat trafik canavarı ona bunu çok gördü. Daha küçük yaşında onu annesiz, babasız, dedesiz ve babaannesiz bıraktı. Rahime ile birlikte ağlıyoruz. Onun küçücük yüreğinde yaşadığı büyük acıya tüm Akçalar'lılar olarak birlikte ortak oluyoruz. Başımız sağ olsun. Yüce Allah size çok büyük sabırlar versin Karakoç ailesi.  Rabbim Rahime Nur'un ve Karakoç ailesinin yaşadığı acıyı bir daha kimseye göstermesin. Akçalar halkı üzüntülü. Yüreğinde kapanması zor olan bir acı var. Rabbim verdiği acının sabrını da versin inşallah. Dünya senin her tarafın yalan olmuş. Yalansın dünya sadece koskoca bir yalansın. Başka bir şey değilsin.

Ali Karakoç abi güler yüzlü bir insandı. Daha 42 yaşındaydı. Belki hayatta yapmayı planladığı çok hayalleri vardı. Bu yalan dünya onun hayallerine kavuşmasına müsaade etmedi. Ömrünün baharında ebedi âleme göç edip gitti. Çok sık görüşme imkânımız olmasa da ne zaman karşılaşsak mutlaka halimi hatırımı sormadan geçmezdi. Şimdi Ali abi yok artık. Annesiyle, babasıyla ve hayatı birlikte paylaştığı biricik eşiyle birlikte aynı gün, aynı saatte rahman-i rahmana kavuştu. Bu dünyadan göç etme vakti geldi mi insanoğlu için ne bir saniye ileri ne de bir saniye geridir. Rabbim Ali abinin, Mevlût amcanın, Rahime teyzenin Nuray ablanın kaderini aynı yazmış. Hayatta yaşadığınız bazı kötü şeyler karşısında çaresiz kalıverirsiniz biranda ya, işte bu o da öyle bir şeydir. Bu vakitten sonra onlar için yapabileceğimiz tek şey arkalarından dua etmektir.

Rabbim inşallah mekânlarını cennet eylesin. Tabi bir de başta Rahime Nur kızımız olmak üzere ailenin geride kalanları var ki tüm Akçalar halkı olarak onlara destek olmak bizim boynumuzun borcudur. Bugün onların başına gelenin yarın bizim başımıza gelmeyeceğinin garantisini kim verebilir ki? Bu dünya ölümlü dünyadır. Bu dünya fani dünyadır. Bugün varız, birde bakmışız ki yarın minarelerden yükselen sela sesiyle ölüm haberimiz eşe dosta ilan edilir. Onun için hayatta her şeye hazırlıklı olmalıyız. Hayatımızın nerede ve ne şekilde son bulacağını hiç birimiz bilemeyiz. Başımıza gelen her şey Allah'tandır. Allah'tan gelene de boynumuzu büker, ondan ancak sabır dileriz. Rabbim Karakoç ailesinin geride kalan fertlerine sabr-ı cemil nasip etsin. Güle güle Ali abi, güle güle Nuray abla, güle güle Mevlût amca güle güle Rahime teyze. Yattığınız yer nur olsun.               
Kenan AKBAŞ / 24.10.2016
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.