Recent Comments

ALACABEL TÜNELİ HAYIRLI OLSUN


​Uzun yıllardan bu yana Seydişehir'in gündemini meşgul eden Alacabel tünelinin temeli 14 Ekim Cuma günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınla bağlanarak verdiği talimatla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, bürokratlar ve Seydişehir protokolünün katılımıyla atıldı.  Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 2011 yılının Mart ayında Seydişehir ziyaretinde Alacabel Tünelinde yaptığı incelemede ''Alacabel mevkisine yapmayı planladığımız tünel projesi Konya Milletvekilimiz Sayın Harun Tüfekçi bey'den bize geldi.  Yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz''  demişti. O günden bu güne kadar aradan geçen 5 yılda Seydişehir büyük bir özlemle beklediği tünele inşallah bir aksilik olmazsa 3 yıl sonra kavuşacak. Önemli olan şey bir işe başlamaktır. Ondan sonra arkası zaten kendiliğinden gelecektir.

Alacabel Konya'yı Antalya'ya bağlayan karayolunda önemli bir yere sahip olan bir bölgedir. 1825 rakımlı bölgenin yüksek olması kışın yağan karla oluşan buzlanma nedeniyle özellikle ağır vasıta şoförlerinin korkulu rüyasıydı. Geçmişte gerek görsel basından gerekse yazılı basından Alacabel'le ilgili olarak farklı başlıklardan oluşan birçok haber okuduk. İnşallah bu haberleri en fazla 3 yıl daha okuyacağız. Ondan sonra Alacabel Tünel'inin faydalarını içeren haberleri okudukça kışın o çetin geçen günlerinde ''bir zamanlar Alacabel'de ne çileler çekmiştik'' diye başlayan sohbetlerimizi yaparak içimizi ısıtacağız. Alacabel tüneli bittiği zaman rakım seviyesi de 1600'lere kadar düşecektir. Bu da demek oluyor ki bir zamanların geçilmesi zor olan Alacabeli tarihe karışacak ve artık rahatça geçilebilen bir yer haline gelecektir. Şimdiden Tünelin ilçemize hayırlı olmasını diler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Tünelin uzunluğu 7 bin 300 metre olacak ve gidişli gelişli tüp geçit olarak yapılacak. Ayrıca Antalya'nın Seydişehir'e olan uzaklığı da 28 KM kısalacak. Yapılan hiçbir hizmet boşa değildir. Birileri insanların huzuru ve mutluluğu için kalıcı hizmetler yapıyorsa, insanlarda yapılanları takdir etmelidir. Ne demiş atalarımız ''eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri''. Kim bu ülke için bir şeyler yapmanın gayreti içerisine giriyorsa Allah ondan razı olsun demek hepimizin ortak görevidir. Makam ve mevki denen şeylerin hepsi gelip geçicidir. Önemli olan ülkeye hizmet etme noktasında bir kişinin bulunduğu makamın hakkını verircesine çalışmasıdır. Bugün üst düzey bir yönetici sadece makamının hatırına insanlardan hürmet görüyor ve bu ülke için bir şeyler yapmak yerine bulunduğu konumun zevkini çıkarmanın peşine düşüyorsa, bu düşüncede olan kişinin makamı elden gidince insanların gözünde hiçbir değeri olmaz. Onun için makamdan sonra da saygı ve hürmet görmek için yapılması gereken tek şey, insanların huzuru, mutluluğu ve güveni için faydalı işler yapmaktır.

Diğer bir hususta trafik yoğunluğu nedeniyle meydana gelen kazaların önüne geçilmesi için Seydişehir Antalya yolunun komple bölünmüş yol olarak yapılması gerektiğidir. Hayatta insan hayatından daha önemli hiç bir şey yoktur. Öncelikli olarak insanların rahatı ve huzuru sağlanacak ki, ondan sonra insanlar için yapılan hizmetlerin bir anlamı olsun. İnanıyorum ki zamanı geldiğinde Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi bu yolda da gerekli olan bölünmüş yol çalışmaları da başlayacaktır. İnsanlık olarak hepimizin üzerine düşen ortak bir görev var ki, o da hizmetlerin hayata geçmesi hususunda gayret sarf edenlerin kıymetini bilerek onlara destek olmaktır. Birilerine destek olacağız ki, hizmet beklediğimiz birileri de halkım benden hizmet bekler diyerek yapılması gereken işlerin takipçisi olacaktır. Allah'ın izniyle istedikten sonra bu hayatta insanoğlunun yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Biz sadece yaşadığımız ülkenin kıymetini çok iyi bilelim ve canımız pahasına da olsa sahip çıkalım.

Kenan AKBAŞ / 18.10.2016
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.