Recent Comments

Bağ-Kurlulara prim indirimi hayırlı olsun!


​Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse, Tarım Bağ-Kurlularının uzun zamandır bekledikleri pirim indiriminin yürürlüğe girdiğinin haberini gazetemiz aracılığıyla çiftçilere müjdeledi.

Bağ-Kur Primlerindeki 5 baz puan indirimini gazetemize değerlendiren Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse, Başta esnaflar olmak üzere, şirket sahipleri, muhtarlar ve tarım alanlarında çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Bağ-Kur ödemelerinde 5 baz puan indirim uygulandığı haberi diğer Bağ-Kurlular gibi çiftçi Bağ-Kurlularımız açısından da önemliydi dedi.

Başkan Köse, 1 Ekim'de yürürlüğe giren bu uygulamadan geçmişe dönük prim borcu olmayanlar ve borcunu ise 31 Ekim'e kadar ödemiş olanlar yararlanabileceğini ve 5 puanlık indirim sağlayacak karardan yararlanacak esnafın ve tarım Bağ-Kurlularının şartnamede belirlenen kuralları taşıması gerekiyor. Prim borcu olanlar hem taksitlendirme hem de 5 baz puan indiriminden yararlanmış olacaklarını söyledi.

BAĞ-KUR'LULAR HER YIL BİN TL DAHA AZ ÖDEYECEKLER
Şirket ortakları, köy ve mahalle muhtarları, tarım Bağ-Kurluları ve milyonlarca esnaftan alınan Bağ- Kur primleri ekimden geçerli olmak üzere yüzde 34.5'ten yüzde 29.5'e inecek. Düzenlemeyle birlikte asgari ücret üzerinden her yıl en az bin lira daha az prim ödemesi avantajı sağlanacak. Bağ-Kurlular 2016'da bin 647 lira ile 10 bin 705 lira arasında kendi belirledikleri kazanç rakamı üzerinden prim ödüyorlardı. 5 puanlık indirimle en düşük kazanç üzerinden prim ödeyenler aylık avantajı 82.35 lira olurken, yıllık avantaj tutarı 988 liraya çıktı.

PİRİM BORCU OLMAYAN UNUTULMADI
İsteğe bağlı sigortalılar da Bağ-Kurlular gibi 4-b statüsünde prim ödeme imkanı bulunuyordu. Kendi primi düzgün ödeyenler 5 puanlık indirimden SGK'ya başvuru yapmadan sistem üzerinden otomatik yararlanacak denildi.

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Köse, Bağ-Kurlulara yapılan 5 baz puanlık indirimin tüm Bağ- Kurlulara ve Tarım Bağ-Kurlularımıza hayırlı olmasını diledi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.