Recent Comments

Konya Bozkırlıların Yöresel Günler Buluşması


​Türkiye'nin farklı iklimlerinden 24 bölgenin yöresel tatlarını sergilendiği Yöresel Günler Şölende İç Anadolu Bölgesi gecesinde sahne Konya Bozkırlılarındı. İstanbul ve Zeytinburnu'nda ki Konyalı, Bozkırlıların yoğun ilgi gösterdi programda renkli anlar yaşandı.


İç Anadolu Bölgesinin gecesinde kısa bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu ilçesinde yaşayan insanların farklı bölgelerden bir araya geldiğini söyledi. Türkiye dışında da Doğu Türkistan ve balkanlardan göçüp Zeytinburnu'nda yaşayan insanların olduğunu ifade eden Aydın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Biz 13 yıl öncesinde buradaki zenginlikten yola çıkarak bu etkinlikleri başlatmıştık. Şu an 24 tane dernek var. 9 gün süreyle 7 bölge, Türk dünyası ve balkanlar olmak üzere her akşam burada etkinlikler var. Bunun dışında asıl önemlisi derneklerimizin yöneticileri, sabahtan akşamın geç saatlerine kadar buradaki stantlarda muhabbet ediyorlar, kendi kültürlerinin ürünlerini bir birlerine ikram ediyorlar. 9 gün süreyle Türkiye'yi, Türk dünyasını ve balkanları burada hep birlikte yaşayacağız.

kullan
kullan
İç Anadolu Bölgesinin gecesinde Sahne Konya Bozkırlılarındı. Yöresel Halk Oyunların sergilendiği gecede Semazenlerin semahı büyük ilgi gördü. Konya Bozkırlıların başarılı Dernek Başkanı Av. Mustafa Göksu gazetemize yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi. Bu tür organizasyonlar Konyalıların Bozkırlıların birlikteliğini pekiştiriyor. 

Zeytinburnu'nda Bozkırlılar et ve tırnak gibi bir bütün olmuşlardır. Bizlere bu imkanını veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Beye teşekkür ediyorum dedi. Bizler Bozkır Derneği olarak her daim hemşerilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz dedi.

kullan
kullan
kullan
Konya Bozkırlılar Gecesinde Belediye Başkanı Murat Aydın'a İstanbul Konya Spor Başkanı Hüseyin Dediş ve Yönetim Kurulu üyesi Karacardıç Dernek Başkanı Kadir Ünver tatarından atkı ve adının yazdığı forma takdim edildi. Konuşmasının ardından Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Konya Bozkır standını ziyaret etti. Dernek Başkanı Av. Mustafa Göksu ile birlikte Belediye Başkanı vatandaşlara yöresel ürünler ikram etti. Ardından Bozkır'ın meşhur elmasının tadına bakıldı. Alka Grup Başkanı Yahya Dediş, AK Parti Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Keser, Yöre Dernek Başkanları ve çok sayıda Bozkırlı stantı ziyaret ederek geçlerine renk kattılar.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.