Recent Comments

KARA KIŞTA SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI


​SOKAK HAYVANLARINA YEM BIRAKILDI

Karatay'da yoğun kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarına yem bırakıldı. Karatay Belediyesi ana arter ve sokaklarda karla mücadele çalışmalarını ise aralıksız sürdürüyor

Çetin geçen kışla çetin mücadele

Konya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Karatay Belediyesi, bir yandan da doğadaki canlıların yiyecek sıkıntısını ortadan kaldırmak için çalışma yürütüyor. Doğadaki hayvanları unutmayan Karatay Belediyesi; hayvan beslenme istasyonlarına ve dağlarda yaşayan yaban hayvanlarına yem bıraktı. Ekipler, her sene olduğu gibi bu sene de soğuk havada yeterli besinleri bulamayan kuşlara ve diğer canlılara da destek oldu.

Bırakılan yiyecekler 3 katına çıkarıldı

Konuyla ilgili açılama yapan Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri Karatay'ın muhtelif yerlerine sokak hayvanları için yem ve yiyecek bırakma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Muhtelif mahallelerde 26 adet köpek, 12 adet otomatik kedi beslenme istasyonu ve 200 adet kuş evi bulunduğunu ifade eden yetkililer, beslenme istasyonlarına haftalık 1.5 ton bırakılan kuru köpek mamasının kar yağışıyla birlikte 3 tona çıkarıldığı aktardı. Yine sokak hayvanları için 500 kilo tavuk eti verildiğini kaydettiler.

'Bayat ekmekleri hayvanlara verebilirsiniz'

Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri; vatandaşların evlerinde bulunan bayat ekmekleri soğuk ve karlı havada yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlara, sahipsiz kedi, köpek gibi sokak hayvanlarına verebileceklerine dikkat çektiler. Karatay Belediyesi ekipleri zor kış şartlarında yeterli besinleri bulunmayan canlılara destek olmaya devam edecek.

 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.