Recent Comments

Kaymakamımız Mustafa Demir Çamoluk Kaymakamlığına atanmıştır


​İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kararnameyle İlçemiz Kaymakamı Mustafa Demir'in yeni görev yeri Çamoluk Kaymakamlığı oldu. 


İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Bozkır Kaymakamımız Mustafa Demir, 3. Derece Kadrolu Çamoluk Kaymakamlığına atanmıştır. Kaymakamımız Demir ilçemize 2013 yılında atanmış ve 3 Yıldır görev yapmaktaydı. Şuan için İçişleri Bakanlığınca yapılan atama listesinde ilçemiz için yeni görev yapacak bir isim bulunmamaktadır.

Sırıstat Haber Merkezi ailesi olarak kendisine ilçemize olan hizmetleri için teşekkür eder yeni görev yerinde başarılar dileriz.


Kaymakamımız Mustafa Demir'in yeni görev yeri Çamoluk İlçesi; 

Çamoluk, Giresun ilinin bir ilçesidir. Eski adı Mindaval'dır (ya da Mindeval). İsmin kökeni Galatyalılara kadar götürülebilir ve "huzur vadisi" anlamına gelmesi muhtemeldir. Pazar yeri Teştik en az ilçe kadar ünlüdür. Nişanyan, Teştik etimolojisini Ermenice "düz olan yer" anlamında "taşdik" kelimesine bağlasa da, Türkçe "dış alan, açık bölge" anlamında "taşarı" kelimesinden türetilmiş olması daha gerçekçidir. Yakın bölgenin en önemli yerleşim yeridir.

Çepni'lerin bu bölgeye Trabzon'un fethinden önce Akkoyunlu Hükümdarı ve Safavi Türkmen İmparatorur Şah İsmail'in Dayısı Uzun Hasan zamanında kafileler halinde geldikleri bilinmektedir. Çepni kelimesinin anlamı; Düşmana karşı gözü pek, Asi, mazlumlara karşı merhametli, mert, sınır bekçiliği yapan manasına gelmekte olup, yöre insanı bu özelliklerin tümünü taşımaktadır.

2015 Yılı TUİK verilerine göre Çamoluk ilçesi Şehir Nüfusu 2.148  Kır Nüfusu 3.569 Toplam Nüfusu 5.717'dir. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.