Recent Comments

Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadelede Sınıfta Kaldı


​Günler öncesinden "karla mücadele için gerekli tedbirleri aldık" diyen Konya Büyükşehir Belediyesine Bozkır'daki vatandaşlar, Büyükşehir'in bu yılda daha ilk kar yağışında sınıfta kaldığını söylediler. Konya Büyükşehir Belediyesinin yol ağında olan Bozkır ana caddeler ile mahallelere giden yolları Bozkır Belediyesi kendi imkânlarını zorlayarak açmaya çalıştığı görülüyor. Bu da Bozkır Belediyesinin bütçesini zorladığı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda yoğun bir şekilde yağmaya başlayan kar, Konya genelinde olduğu gibi ilçemizde daha da etkili oldu. Zaman zaman kar kalınlığı ilçemizde ve ilçeye bağlı mahallelerde 1 ile 1,5 metreyi geçerken hayatı olumsuz etkilediği görüldü. İlçe genelinde yağan yoğun kar nedeniyle zaman zaman okullarda da kar tatili yapıldı. Kar tatilinden dolayı da öğrenciler tatil sevinci yaşadı.

Büyükşehir Yasasıyla birlikte Konya Büyükşehir'e bağlanan İlçemiz Bozkır'ın ana caddeleri ve Bozkır'a bağlı olan mahalle yolları Büyükşehir Belediyesinin yol ağında olmasına rağmen zamanında müdahale edemedi. Ancak yolda olan sürücülerin mağdur olmamaları için Bozkır'ın ana caddeleri ile Mahalle yollarını Bozkır Belediyesi açmak için gecesini gündüzüne kattığı görüldü. Böylece Bozkır ilçemizde kurulan Cuma Pazarı bile iki hafta kurulamadı ve vatandaşların yollarda zor anlar yaşadığı görüldü.

Konya Büyükşehir Belediyesi, her ne kadar "kar yağışıyla birlikte teyakkuza geçtik" bilgisini basın mensuplarıyla paylaşmış olsada görüntüler hiçte öyle olmadığını gösterdi.

Konya şehir merkezinde olduğu gibi Büyükşehir'e bağlı ilçelerin ana caddelerinde ve mahalle yollarında bile sıkıntı yaşanması "pes" dedirtti. İlçemiz Bozkır Belediyesi kendi imkânlarını zorlayarak gece gündüz ana caddeler ile mahalle yollarını açmaya çalıştı. Bu çalışmalarda Bozkır Belediyesinin bütçesini zorladığı tahmin ediliyor.

Vatandaş yollardaki son durumu gazetemiz ihbar hattına göndererek bizlerle paylaştı. Haber merkezimize gelen görüntüler karla mücadele adına Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan önlemlerin yeterli olmadığını gözler önüne serdi.

"Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldık. Tüm araçlarımızla Konya genelinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tonlarca tuz tedarik edildi. Şehir Merkezinde ekiplerimiz, tuzlama ve kaldırım temizleme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmekteler. Yol kapanmalarına karşı anında tuzlama ve kar kürüme çalışmaları yapılmaktadır." gibi açıklamalara rağmen yollardaki kar kalıntıları ve araçların çok zor şartlar altında seyir halinde olmaları yine ilçemizdeki vatandaşların gözlerinden kaçmadı.

Konya Büyükşehir Belediyesi yılın ilk kar yağışında, bu kışta da sınıfta kaldığı ve ilçelere zamanında müdahale yapamadığı, Büyükşehir Belediyesinin yetersizliği ise yine vatandaşa eziyet oldu. Böylece Büyükşehir Yasasının sınıfta kaldığı bir kez daha görülmüş oldu.

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.