Recent Comments

Büyükşehir yasasına karşı çıkmıştık, ikazlarımızı dinlemediler!


​Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı; MHP olarak Büyükşehir yasasına karşı çıkmıştık, ikazlarımızı dinlemediler. Meteoroloji günler öncesinden uyarmasına rağmen Hükümet ve Konya Büyükşehir Belediyesi zamanında ve yeterli hizmet verememiş, beceriksiz ve aciz kalmıştır dedi. Milletvekili Kalaycı; Belde belediyeleri kapanmasaydı yollarını kendi araçlarıyla açar, zorda kalan vatandaşın yardımına yetişirdi. Ama zamanında yaptığımız ikazlar dinlenmedi. İnsanımızı kandırmak için 2014 yerel seçimlerinde büyük laflar da edildiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Bozkırlı Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulunda yaptığı gündem dışı konuşmada "Konya'ya yağan yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen gelişmeler" hakkında aşağıdaki konuları gündeme getirmiştir. Kalaycı yaptığı bu konuşma metnini gazetemiz Bozkır Postasına gönderdi. Kalaycının TBMM'sindeki konuşmasını bizlerde siz okuyucularımıza aktarıyoruz.

Kalaycı; Konya'da ana yollar bile temizlenmedi, bu nasıl sorumsuzluk?

Yıllardır yaşadığı kuraklıktan sonra, onlarca yılın en yoğun kar yağışını alan Konya'da, bir taraftan rahmet ve bereket kaynağı kar nedeniyle adeta bayram sevinci yaşanırken, diğer taraftan yaşanan kazalar nedeniyle büyük bir üzüntü söz konusudur.

Geçtiğimiz günlerde Cihanbeyli ilçemizde Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini taşıyan otobüsün ilçe terminali karşısında devrilmesi nedeniyle Burak Demirci ve Ayşe Nur Okuş adlı iki öğrencimiz hayatını kaybetmiş, 42 öğrenci yaralanmıştır. Cihanbeyli Devlet Hastanesinde ilk müdahalelerden sonra 5 yaralı Konya'daki hastanelere sevk edilmiştir.

Yine geçtiğimiz hafta Akşehir ilçemizde bir pazar yerinin çatısının çökmesi nedeniyle enkaz altından kalan 4 kişi hastaneye kaldırılmıştır. Öncelikle Cihanbeyli ilçesinde hayatını kaybeden iki evladımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum. Hastanede tedavi gören kardeşlerime de acil şifalar diliyorum.


Geçtiğimiz hafta Selçuklu ilçemizde bulunan bir pazar yerinin çatısında göçük meydana gelmiştir. Yine geçtiğimiz günlerde Bozkır ilçemizde halı sahanın çatısı, geçen hafta da KONSAN Sanayi Sitesi'nde bazı fabrika ve depoların çatısı çökmüştür.

Aynı tehlike merkez ve ilçelerdeki birçok yer için söz konusudur. Konya'nın her tarafında durum perişan, ana yollar dahi temizlenmemiş. Her yer kar buz. Bu nasıl bir sorumsuzluktur çok mu zor oradaki karları temizlemek? Ayrıca çatılar sağlam yapılmadıysa bu karın kabahati de değildir. Böyle bir karda çatının çökmemesi gerekir.

Hükümet Konya'da zarar gören vatandaşlarımıza sahip çıkmalı, yaraların sarılması için gereğini yapmalıdır. Önceden gerekli önlemlerin alınmamasının nedeni ve varsa ihmali olanlar ortaya çıkarılarak, ilgililerden hesap sorulması için derhal soruşturma açılmalıdır.

MHP olarak Büyükşehir yasasına karşı çıkmıştık, ikazlarımızı dinlemediler.

Meteoroloji günler öncesinden uyarmasına rağmen Hükümet ve Konya Büyükşehir Belediyesi zamanında ve yeterli hizmet verememiş, beceriksiz ve aciz kalmıştır.

MHP olarak büyükşehir yasası Konya'da hizmetleri aksatır demiştik. Nitekim öyle oldu. Belde belediyeleri kapanmasaydı yollarını kendi araçlarıyla açar, zorda kalan vatandaşın yardımına yetişirdi. İkazlarımız dinlenmedi. İnsanımızı kandırmak için 2014 yerel seçimlerinde büyük laflar da edildi, 2016 sonuna kadar Konya'nın belde ve köylerinin tüm altyapısının bitirileceği söylendi. Ama ne gezer.

Konya Başbakan bile çıkardı ama hiçbir sorunu çözülmedi.

Kar yağışıyla birlikte birçok yolda, yol açma ve tuzlama çalışması yapılmadığı veya yetersiz yapıldığı için ulaşım aksamıştır. Hemşehrilerim evinden çıkamaz hale gelmiştir. Konya'nın birçok yerinde elektrik kesintileri de yaşanmıştır. Konyalılar yıllardır elektrik kesintilerinden dert yanmaktadır. Elektrik kesintileri sanayiciyi, çiftçiyi vatandaşı bezdirmiştir. Ne yapalım, Konya Başbakan bile çıkarmış ama bu sorunu çözülmemiştir.

Konya'ya önemli katkı sağlayacak Konya-Tahran seferleri muhakkak başlatılmalı.

Kar yağdığı için Konya havaalanımız da devre dışı kalmış, uçak seferleri iptal edilmiştir. Zaten sefer iptalleriyle sık sık karşılaşıyoruz. Bununla da kalmıyor, Konyalıya müjde diye sunulan yurtdışı seferler de daha başlamadan iptal ediliyor. Ulaştırma Bakanı soruma verdiği cevapta rezervasyonunun yetersiz olduğunu söylemiştir. Başka illerde oluyor da niye Konya'da yetersiz deniyor. Konyalı bu açıklamaya inanmamıştır. Konya'nın ticaretine, sanayisine ve turizmine önemli katkı sunacak Konya-Tahran seferleri muhakkak başlatılmalıdır.

Konya'lı bir gün patlayacak, verdiği desteğe rağmen projeler onaylanmıyor.

Konya'ya yaraşır bir sivil havalimanı talebimiz de Hükümet tarafından uygun görülmedi, Sayın Başbakan yüzümüze karşı Konya'nın havalimanına ihtiyacı yok dedi. Birkaç gün önce Tokat, Yozgat ve Karaman havalimanı projelerinin onaylandığını müjdeledi. Öyle görülüyor ki, artık Konyalılar olarak Karaman havalimanını kullanacağız. Konyalılar bir gün patlayacak, verdiği desteğe rağmen hakkını alamamanın ve projelerinin yolunda gitmemesinin hesabını soracaktır. Ama ne yapalım. Şimdi eleştiri zamanı değil. Konyalı düne kadar yağmur ve kar duasına çıkıyordu. Hamdolsun Yüce Yaradan duaları kabul buyurdu. Konya ovası bayram ediyor.

Akşehir-Gölçayır'da camilerimizde imam yok?

Akşehir, Gölçayır'dan hemşehrilerimin talebini dile getireceğim. 350 haneli Gölçayır'da iki adet camimiz var ama imamımız yok diyorlar ve bir an önce imam atanmasını istiyorlar. Bugün birçok camimizde imam bulunmamakta, kadrolar boş.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.