Recent Comments

Kur’an Bize Yetmez Mi?


Ali Dutal
            Düz bir mantıkla bir Müslümana, "Kur'an Bize Yetmez Mi" sorusunu sorsanız, bu soruya hangi Müslüman "Kur'an Bize Yetmez" cevabını verir? Cevap vermek yerine şaşırır, içi titrer ve böyle bir soruya muhatap olduğu için sorana kıza da bilir. Şunu açık açık söylüyor ve söylemenin çok çok ötesinde kitabımız Kur'an-ı Kerim bu aleme yettiği gibi tüm alemlere yettiğine hatta yettiği gibi arttığına da yüzde yüz inanıyorum.
            Geçmişte olduğu gibi bugünde "Kur'an Bize Yeter" sloganını ağzından düşürmeyen gerek televizyonlarda gerekse hayatın içerisinde insanlarla her an karşılaşabilirsiniz. Bunlarla karşılaştığınız zaman televizyonda ise televizyonu kapatınız, hayatın içerisinde karşılaşırsanız bu adamlardan şeytandan kaçar gibi uzaklaşın. Bunlar şeytandan daha tehlikeli olup direk imana zarar vermektedirler.
            -Aman ha aman ha çok dikkat ediniz!!!
            İslam düşmanlarının Müslümanları İslam'dan uzaklaştırmak için kullandıkları bir tuzaktır. Bunların derdi Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesi, öğretilmesi; yaşanılması, yaşatılması hatta yayılması hiç değil; Peygamberimiz Efendimizi (sav) devre dışı bırakmanın sinsi planının masumane bir şekilde ortaya konulmasıdır. Bunlar, Kur'an-ı Kerim'i anlamanın Peygamber Efendimizi(sav) anlamaktan geçtiğini gayet iyi bildikleri için "Kur'an Bize Yeter", "Kur'an Müslümanlığı" gibi slogan sözleri kullanıyorlar.
-Hz. Muhammed(sav) olmadan Müslümanlık olmaz!!!
-"Kur'an Bize Yeter"; ancak, bizim küçük akıllarımız Kur'an-ı Kerim-i anlamaya YETMEZ!!!
Değil biz; tüm gelmiş geçmiş ve bundan sonra gelecek tüm insanların aklını bir akıl haline getirsek bu akıl bile Peygamber Efendimiz(sav) kadar Kur'an-ı Kerim'i anlayama yetmez. Çünkü Yüce Rabb'imiz "Peygamber size neyi verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa ondan da sakının," (Haşr 7), "O heva ve hevesinden konuşmaz,"(Necm 53/3), "Kim Peygambere itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur."(Nisa 80), "Kim Allah'a ve Rasul'e itaat ederse işte onlar; Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberler, sıddıklar, şehidler ve salih kimselerle beraberdirler. İşte onlar, ne güzel arkadaştırlar." (Nisa 69) buyurmaktadır.
Peygamber Efendimize(sav) itaatle ilgili çok Ayet-i Kerim bulunmaktadır. Kısaca Hz. Muhammed(sav) olmadan kitabımızı gerçek anlamda anlayamayız. Meal okuyup ahkam kesenler, hüküm verenler kendinize yazık ediyorsunuz; yetmiyormuş gibi İslami bilgiden yoksun Müslümanlara da yazık ediyorsunuz!
Müslüman kardeşim tuzağa düşmeyiz; İslam düşmanlarının planının bir parçası olmayınız; kendinize yazık edersiniz!!! Adamları televizyonlarda koltuğuna oturmuş seyretmiyor muyuz? Bunların içinde ağzı iyi laf yapanlar, sakin sakin konuşanlar, kaba saba olanlar hepsine rastlamaktayız. Hele bir tane eski bakan, genel başkan, siyasetçi biri var; aman da aman neymiş efendim "Kur'an'da namaz yokmuş, namaz Farsça bir kelimeymiş; esas "salat" varmış" neler neler… O zaman Kur'an-ı Kerim'de rakıda yok; şimdi rakı yok diye, haşa rakı  helal mı olacak? Sanki Müslümanlar namazın "salat" olduğunu bilmiyorlar, sadece kendisi biliyor. Bu ve bunun gibiler koltuklarına oturup ahkam kesiyorlar hem de saygısızca ve hiç sınır tanımadan!
Aşağıdaki Hadis-i Şerif'e kulak veriniz, iyi anlayınız! Peygamberimiz Efendimiz (sav):
"Karnı tok bir şekilde koltuğuna kurulmuş olan bazı kimselerin "Bize Kur'an yeter! Onda helal olarak ne görmüşseniz onu helal, neyi de haram görmüşseniz onu da haram kabul ediniz," diyeceği zamanlar yakındır. Bilin ki, Allah Resulü'nün haram kıldığı da Allah'ın haram kıldığı gibidir." Buyurmaktadır. (Ebu Davut, Tirmizi, İbni Mace)  













Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Evet Kuran bize yeter...Çünkü o korunmuştur ve korunacaktır... Peygamberimize isnat edilen davranış ve sözler de değerlidir...kurana uygun düşenleri alır amel eder dinleriz.. Ama cübbeli videolarında da gördüğümüz gibi sidiğini içeni cennete sokan söze de hadis demeyiz...

    YanıtlaSil